In de spotlight: Anne en Lisa Bosveld

Als je geboren wordt krijg je gelijk de stempel ‘man’ of ‘vrouw’, maar wat als je een beetje van beide bent? Tweelingzussen Anne en Lisa (20) zijn beiden genderneutraal. ‘’We kleden ons hoe we ons voelen, zonder dat we denken dat het misschien raar of anders zou staan.’’

Tegenwoordig kijken we nergens meer zomaar van op. Bruce Jenner werd Caitlyn Jenner en Hollywood staat te springen om tomboys á la Ruby Rose. Toch is genderneutraal nog een begrip waar een taboe op rust. Anne en Lisa worden vaak anders genoemd. Anne vertelt: ‘’Ik denk dat mensen ons vaak anders vinden omdat Lisa en ik erg mannelijk eruit zien, maar vrouwelijk zijn. Mensen begrijpen dat soms niet en zien dat gelijk aan als ‘apart’. Lisa en ik kleden ons hoe we zelf willen. Dat is bijna altijd mannenkleding, omdat we dat mooi vinden staan.’’ ‘’We worden nooit echt gediscrimineerd, we hebben maar een enkele keer een vervelende situatie meegemaakt. Soms denken mensen dat we mannen zijn in plaats van vrouwen. Dat nemen we eigenlijk niemand kwalijk en daar liggen we zeker niet wakker van’’, vult Anne aan.

What’s A Gender

Ook al zijn Anne en Lisa anders dan de doorsnee vrouw, ze zouden nooit hun leven willen ruilen met een ander. ‘’Ik heb nog nooit mijn leven willen ruilen met die van iemand anders. Elk leven is uniek en heeft zowel goede als slechte situaties. Ik hou van de mensen die ik om mij heen heb en wat ik doe met mijn leven. Zelfs op de momenten dat ik dacht ‘het kan niet nog slechter dan dit’ zou ik nog steeds niet willen wisselen, want zulk soort momenten maken het leven levend.’’, vertelt Lisa. Voor Anne geldt precies hetzelfde. Hun power en inspiratie stopte ze in een documentaire. Samen met Sophie Dros maakte ze voor Mindshakes de korte documentaire ‘Whats A Gender’. ‘’We willen graag uitstralen dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. Dat je jezelf niet laat beperken door wat anderen van je denken of vinden’’, zeggen de zussen. Beiden hopen ze te bereiken dat lesbisch, homo, transgender en gender fluid helemaal kan worden geaccepteerd in de maatschappij.

Interesses

De twee zussen leiden verder een gewoon leven. Beiden hebben ze de HAVO afgerond en daarna zijn ze bij FC Twente gaan voetballen. Lisa en Anne hebben daarna verschillende studies gevolgd, maar die paste niet bij hen. Lisa zit sinds kort op de theaterschool en Anne heeft een tussenjaar en focust zich op haar werk in de bediening en houdt zich bezig met creatief zijn. Naast werk en school hebben ze ook andere interesses; Lisa zit nooit stil, ze houdt van lezen, hardlopen, wandelen, muziek maken en theaterstukken bezoeken. Anne houdt zich bezig met schrijven, piano spelen, schilderen en ze gaat graag langs bij vrienden.


Lees ook:

Gerelateerd

  • Reclame van Lane Bryant met plus-size modellen afgewezen door ABC en NBC

  • De zin en onzin van vaginale middeltjes

  • Dé fashioniconen uit de geschiedenis

  • Beledigend Zara-shirtje uit de collectie gehaald