Hannah Hoekstra speelt hoofdrol in Duitse komedie

Tweevoudig Gouden Kalf winnares Hannah Hoekstra (29) heeft de hoofdrol te pakken in de nieuwe Duitse zwartgallige komedie Arthur & Claire. De film gaat volgend jaar ook in de Nederlandse bioscopen draaien.

Dat hebben producent Topkapi Films en distributeur September Film dinsdag bekendgemaakt.

De film van de in Duitsland woonachtige Portugese regisseur Miguel Alexandre gaat over de doodzieke Arthur die na een maandenlange planning naar Amsterdam afreist om in een kliniek euthanasie te plegen. Maar op de vooravond van zijn geplande levenseinde probeert in de hotelkamer naast hem een jonge vrouw zich van het leven te beroven. Al snel komt het paar met hun sterfplannen in elkaars vaarwater. Het scenario is gebaseerd op het gelijknamige succesvolle toneelstuk van de Oostenrijkse toneelschrijver Stefan Vögel.

Hoekstra’s tegenspeler is de Oostenrijkse acteur Josef Hader. Hij is momenteel te zien in de speelfilm Stefan Zweig: Farewell to Europe, de Oostenrijkse inzending voor de Oscar voor de Beste Buitenlandse Film.

De opnames voor de film gaan zondag 20 november in Amsterdam van start. Distributeur September Film brengt de film volgend jaar uit in de Nederlandse bioscopen.

Hoekstra schitterde de afgelopen jaren onder meer in de films App, De Helleveeg en Hemel. Met de laatste twee films sleepte ze een Gouden Kalf in de wacht.

Gerelateerd

  • Zo snijd en pel je fruit in een handomdraai

  • Beyoncé brengt merchandise uit voor kerst

  • Overhemden van a tot z: oorsprong, ontwikkeling en trends anno 2017

  • Missoni komt met kinderlijn