Grasp: Fietsslot met vingerafdrukscanner

Je fietssleutel is zo’n typisch ding dat je altijd kwijt raakt. Gelukkig bestaat er nu Grasp! Een fietsslot met een vingerafdrukscanner, net als op smartphones.

Stel je voor, je gaat op de fiets boodschappen doen met de kleine. Je kind kan net lopen en zit in die fase dat hij overal voor wegrent. Jij hebt een zware boodschappentas in je hand, zoekt met je andere hand je fietssleutel in je overvolle tas, probeert je slot te ontgrendelen én je kind bij je te houden.. Niet erg handig.

Met het Grasp slot hoef je alleen maar met één hand het slot vast te houden en het is ontgrendeld. In geval van nood kan het slot ook worden geopend door middel van een app. Daarnaast is het slot ook nog waterdicht, wat nog best wel eens goed van pas kan komen in ons koude kikkerlandje.

Het slot is te bestellen via een Kickstarter project. Voor 99 dollar, ongeveer 93 euro, heb je het slot in november 2016 binnen. Nog even wachten dus..

Gerelateerd

  • Gamze Gül werd wél als Hanneke aangenomen bij Pathe in Arhem

  • Moeder kankerpatiëntje massaal gesteund

  • Merkstrateeg Leila Mulder helpt bedrijven bij het bouwen van een sterk merk: ‘‘Ik geloof dat je in een korte tijd veel impact kunt maken’’

  • Deze namen mag je je kind niet geven in Nederland