De mooiste boeken voor op je koffietafel

Naast dat koffietafelboeken dienen als het perfecte interieur item zijn ze een eindeloze bron van inspiratie. Dit zijn de vijf mooiste boeken over mode, fotografie, interieur en reizen.

Miles of M.A.C

Het populaire cosmeticamerk M.A.C Cosmetics heeft prachtige fotoboeken vol met waanzinnige make-up looks. In het boek Miles of M.A.C vind je meer dan 200 kleurenfoto’s van het mooiste werk van M.A.C Cosmetics en de meest memorabele samenwerkingen.

Ultimate Travel

In Ultimate Travel van backpackersbijbel Lonely Planet vind je de 500 beste locaties ter wereld. Van de Eifeltoren tot de Taj Mahal en van bekende plekken tot onbekende plekken. Inclusief foto’s om bij weg te dromen.

Humans of New York

Als je Facebook gebruikt, ken je Human of New York vast wel. Brandon Stanton begon in 2010 foto’s te schieten willekeurige mensen in New York met een quote of verhaal erbij. Binnen vijf jaar had hij 15 miljoen volgers. Zijn beste foto’s en quotes staan gebundeld in het gelijknamige boek.

Terryworld

Pas op: voor het boek Terryworld van fotograaf Terry Richardson moet je wel tegen bloot kunnen. De Amerikaanse fotograaf staat bekend om zijn pornografische foto’s die hij onderdompelt in fashion. Bekende namen als Miley Cyrus, Beyonce, Cameron Diaz en Marc Jacob hebben al voor zijn lens geposeerd.

The World of Tim Burton

The World of Tim Burton is het mooiste boek voor filmliefhebbers. Tim Burton is tekenaar, filmregisseur en producent. Enkele films van hem zijn Edward Scissorhands, The Nightmare before Christmas en Alice in Wonderland. Zijn mooiste creaties vind je in het boek The World of Tim Burton.


Lees ook: