Girls in Film bezoekt bekendste filmlocaties in New York

New York zit vol iconische film plekken, van een diner in Queens waar Wolf of Wall Street werd opgenomen tot het Empire State Building waar in de film King Kong een grote aap aan bungelde. Voor de serie Film in de City bezoekt Nadine van Asbeck van Girls in Film een paar van de bekendste filmlocaties in New York.

Ben je van plan om naar New York te gaan? Dan mag een bezoekje aan de beroemde Katz Deli niet ontbreken. Niet alleen om hun killer sandwiches te proeven, maar ook omdat er een van de meest bekende scenes uit de filmgeschiedenis is opgenomen. Op een hoek in de Lower East Side is Katz, een instituut (zo mag het wel genoemd worden na 132 jaar) en trekpleister voor pastrami lovers, hongerige toeristen en midnight snackers.

En dus ook voor fans van de film When Harry met Sally. De film uit 1987 vertelt het verhaal van Harry en Sally die elkaar tijdens hun studie leren kennen. Na school gaan de twee ieder hun eigen weg totdat ze elkaar vijf jaar later weer tegenkomen en ze worden gedwongen om uit te zoeken wat ze voor elkaar voelen.

Gerelateerd

  • Relatietherapeut Annemieke Visser onthult de 4 pilaren voor langdurig relatiegeluk

  • Wie droegen als eerste schoenen met hakken?

  • In de spotlight overgangsexpert, coach en auteur Saron Petronilia

  • Stella McCartney ontwerpt bh voor borstkankerpati√ęnten