Drie drankjes tegen ziekte

Last van een lage weerstand, misselijkheid of keelpijn? Het liefst kruip je natuurlijk weer je bed in, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Start de dag met een van deze drie drankjes en ga daarna zo fit als een hoentje naar je werk.

Misselijkheid

Verse gemberthee helpt tegen misselijkheid en heeft een ontstekingsremmende werking. Daarnaast bevordert het ook nog eens de spijsvertering. Je maakt gemberthee heel gemakkelijk door plakjes verse gember toe te voegen aan gekookt water.

Keelpijn

Een toverdrankje tegen keelpijn kun je heel makkelijk zelf maken. Voeg in een groot glas gekookt water twee eetlepels biologische honing en citroensap toe. Rasp vervolgens wat gember er doorheen. Dit neutraliseert overigens de zoete smaak. Dit drankje verzacht je keel en zorgt ervoor dat de keelpijn sneller verdwijnt.

Lage weerstand

Bij last van een lage weerstand kan een groene smoothie of sapje helpen. Een lekkere smoothie om de dag mee te beginnen maak je simpel en snel zelf: doe wat mango, avocado, verse gember en yoghurt in een blender en mixen maar. Een goede boost om de dag mee te beginnen

Gerelateerd

  • Rommelige kamer Amerikaanse tiener lijdt tot een pijnlijk ongeluk

  • Vrouwen lezen acht keer vaker horoscoop dan mannen

  • In de spotlight: Vivian Acquah van Stichting Know Better Do Better

  • Zo heftig reageert je lichaam op een Pumpkin Spice Latte