Designer Outlet Roermond gaat flink uitbreiden

Goed nieuws voor liefhebbers van Designer Outlet Roermond: het outletcentrum gaat flink uitbreiden. Er komen meer dan vijftig winkels bij, in totaal zullen er dan 200 shops zijn. Dat meldt Roermond.nieuws.nl.

Dat het best lopende outletcentrum van Europa gaat uitbreiden, maakte McArthurGlen Group, Europees marktleider op het gebied van ontwikkeling en beheer van designeroutlets, deze week bekend.

Het project zal in totaal 70 miljoen kosten. Na de uitbreiding bedraagt het bruto verhuurbaar vloeroppervlak meer dan 46.700 vierkante meter.

Naast nieuwe winkels, worden er ook extra restaurants en cafés, zoals Starbucks, geopend. Pieter Van Voorst Vader, Development Director bij McArthurGlen, vertelt: “Ons portfolio levert uitstekende resultaten op en Roermond Designer Outlet blijft het enorm goed doen. Deze uitbreiding is een echte mijlpaal voor het outletcentrum en we zijn erg blij met deze ontwikkeling.”

Naar aanleiding van de uitbreiding wordt ook de parkeerinfrastructuur rondom het outletcentrum, een van de grootste gratis parkeergelegenheden in Nederland, volledig herzien en gerenoveerd. Zodra de werkzaamheden zijn voltooid, zal het outletcentrum beschikken over 6.660 parkeerplaatsen voor bezoekers en medewerkers van Roermond Designer Outlet. Voor de realisatie hiervan wordt in totaal 32,5 miljoen euro uitgetrokken.

Naast dat het outletcentrum gaat uitbreiden, wordt het bestaande gedeelte ervan gerenoveerd. De façades van de gebouwen die nog dateren uit de tijd van de opening van het ‘designerwalhalla’ krijgen een nieuwe, frisse look, de etalages worden voorzien van schilderijen, het trottoir wordt vernieuwd en winkels, zoals Nike en Puma, worden uitgebreid.

Naar verwachting zullen de werkzaamheden in april 2017 zijn voltooid.

Gerelateerd

  • Geboorteakte voor doodgeboren kinderen

  • In de spotlight: Daphne Feller van BrainExplainers

  • In de spotlight: Mariëlle Hurkmans van De Dames van Hurkmans

  • Kijkje in het hoofd van autistisch kind