Taste Club: ontvang maandelijks wijnen die bij je smaak passen

Ben je wijnliefhebber en wil je weleens iets anders nuttigen dan Chardonnay of een andere wijnsoort die je steevast drinkt, maar heb je geen idee wat je lekker vindt? Taste Club biedt uitkomst. Het bedrijf levert sinds kort wijnboxen die passen bij jouw smaakprofiel. “Wij helpen je te achterhalen welk soort wijnen bij je passen, zonder dat je hoeft te weten wat je lekker vindt.”

Hoe Taste Club weet welke wijnsoorten bij je passen? “Nieuwe klanten krijgen online zestien etens- en drinkenswaren te zien, waarvan ze moeten aangeven of ze het lekker vinden of niet. Op basis van deze antwoorden krijgen we een indicatie van welke wijnsoorten bij iemand past”, legt eigenaar van Taste Club, Freek Padberg, uit. “Als iemand bijvoorbeeld aangeeft niet van citroen, kiwi en passievrucht te houden, dan moeten we oppassen met te aanwezige zuren. Vervolgens krijgen gebruikers van onze dienst de mogelijkheid om een review te geven van de box die zij hebben ontvangen. Op basis daarvan maken we weer een nieuwe selectie. Op deze manier leren we steeds beter de smaak van een klant kennen.”

freek-pasfoto

De wijnen die ze aan huis leveren, zijn volgens Padberg zorgvuldig uitgezocht. “Er bestaan miljoenen soorten wijnen. Het is daarom een enorme klus om een selectie te maken. Dit laten we daarom over aan professionals in de wijnsector, zoals sommeliers en wijnjournalisten. Vervolgens proeft een klantenpanel de uitgekozen wijnen. De wijnen die zij als beste beoordelen, komen in de box.”

Wie een box bestelt bij Taste Club, gaat een abonnement aan en krijgt iedere maand zes nieuwe wijnen thuis bezorgd. Padberg: “Het abonnement kun je te allen tijde pauzeren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat als je op vakantie gaat, je niet zit te wachten op een wijnbox. Na je reis kun je je vervolgens weer aangeven dat je een nieuwe box wilt ontvangen.”

Dan is de hamvraag, hoeveel betaal je voor de wijnen die bij je smaak passen? Padberg: “Je betaalt als consument 49,95 euro voor een wijnbox, dat is omgerekend 8,30 euro per fles. Verzendkosten zijn hierbij inbegrepen. We kunnen relatief goedkoop zijn, omdat we wijn direct van en boer afnemen. We zijn hierdoor geen geld kwijt aan importeurs.”

taste-club-1

Gerelateerd

  • Saron Petronilia

  • Rolls-Royce ontwerpt luxueuze Wraith Bagage Collectie

  • Zeker duizend mensen bij Women’s March in Amsterdam

  • Awareness: zo houd je je borsten gezond