In de spotlight! Marlies Katy Smit

Wij zetten graag bijzondere vrouwen in de spotlight. Deze week: Marlies Katy Smit van MK Jewelry.

Na haar studie Cultuurwetenschappen is Marlies kort in loondienst geweest. Ze kwam er al snel achter dat ze iets voor zichzelf wilde beginnen; het liefste een winkel. Ze begon MK Jewelry. En met succes!

MK Jewelry is een juwelierszaak, gevestigd in de 9 straatjes in Amsterdam. Marlies heeft veel plezier in haar werk. “Juwelen trokken mij altijd al aan. Het is een duurzaam product met diepgang en daardoor heb je veel contact met je klant,” zo vertelt ze aan VrouwNieuws.

Voor MK Jewelry heeft Marlies niet stil gezeten. Ze heeft maar liefst drie studies gevolgd, waaronder edelsteenkunde. “Na een jaar nog bij een juwelier gewerkt te hebben, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben gewoon begonnen. Ik heb in New York en Londen gekeken voor inspiratie en heb toen een concept bedacht wat bij me past. Ik wilde vernieuwend en eigenzinnig zijn in een -toen wat- oubollige branche, met een bijzondere en goede collectie in een warme setting.”

marlies_juwelen

Na drie jaar liep MK Jewelry zo goed dat Marlies besloot een tweede vestiging te openen, in de PC Hooftstraat. Weer drie jaar later is die vestiging weer gesloten. Het paste niet helemaal bij Marlies en haar concept. “Maar ik ben wel blij dat ik het geprobeerd heb.”

Marlies heeft naast haar werk nog een hoop mooie dingen om trots op te zijn. “Ik heb mij divers ontwikkeld in de laatste elf jaar van mijn ondernemerschap, zowel in mijn bedrijf als daarbuiten. Op veel vlakken heb ik mooie avonturen beleefd, veel gereisd en mooie mensen ontmoet. Het laatste jaar heb ik een dochter gekregen, wat ik nooit meer had verwacht, en iedere dag weer een feestje vind.”

Ze vervolgt: “In de toekomst wil ik mij verder blijven ontwikkelen. Dit jaar heb ik een post-master Filantropie gedaan aan de VU, ik zou mij graag op dit gebeid verder inzetten. Ook heb ik plannen om een Master Coach opleiding te gaan doen en me daar in te ontwikkelen.”

De vestiging in de 9 straatjes zal dit jaar sluiten maar MK Jewelry gaat online verder. Daarom is er vanaf vandaag 40% sale in de winkel tot 1 augustus!

Kijk voor meer informatie op de website van MK Jewelry; http://mk-jewelry.nl/mk-op-qatar-tv/

Gerelateerd

  • In de spotlight: kinderwenscoach Sara Coster

  • Illustrator beschuldigt Zara van plagiaat

  • Disney’s en Pixar’s grootse filmplannen voor de komende jaren

  • Carools Column: Onthaasten