De groene helpers

Als je last hebt van een infectie krijg je vaak van de dokter een antibioticakuur mee. Soms is antibiotica noodzakelijk, maar voordat je aan dit chemische goedje begint kan je ook eens eerst één van deze natuurlijke producten proberen.

Cranberries

Last van blaasontsteking? Probeer eerst eens cranberry sap of cranberry pillen. Cranberries zitten bomvol vitamine C en ‘proanthocyanidinen’. Dit stofje zorgt ervoor dat bacteriën zich niet aan de blaaswand kunnen hechten, maar ook dat de bacteriën worden losgeweekt. De besjes werken het beste bij beginnende blaasontsteking.

Honing

Last van keelontsteking of een huidwond? Dan kan honing de oplossing zijn! De bloemen die hier in verwerkt zijn hebben een helende werking. Hiervoor gebruik je geen honing van de Albert Heijn, maar rauwe, koud geslingerde honing. Ga bijvoorbeeld voor de manukahoning. Dit is verkrijgbaar bij natuurwinkels.

Tea tree-olie

Een flesje Tea tree-olie mag niet ontbreken in je badkamer. De ingrediënten die deze olie bevat staan bekend om de antibacteriële- en schimmeldodende werking. Het werkt goed tegen eczeem, verkoudheid en kriebelhoest. Om verkoudheid en kriebelhoest te bestrijden met Tea tree gebruik je het tijdens het stomen. Doe wel je ogen dicht om irritatie te voorkomen.

Soms is de ontsteking of infectie agressiever dan de bovenstaande groene helpers. Ga toch voor advies langs de huisarts als je geen resultaat merkt.


Lees ook

Gerelateerd

  • Vrouwelijke IT’ers zijn populair

  • Week tegen pesten: een inspirerend verhaal van Lizzie Velasquez

  • Gelijk is Anders

  • Chantal Janzen: “Je hoort monogaam te zijn in een relatie”