Dé powervrouwen van 2016

Je kunt het misschien niet geloven, maar 2016 is alweer bijna voorbij. Voor een aantal vrouwen was 2016 een top jaar bomvol prachtige prestaties. Wij zetten de zeven powervrouwen van 2016 op een rijtje.

Reshma Qureshi

Reshma Qureshi is op zeventienjarige leeftijd door haar schoonbroer aangevallen met zoutzuur. De aanval zorgde ervoor dat haar lichaam en gezicht verminkt werden. Qureshi liet het na de aanval er niet bij zitten en sloeg de handen ineen met Make Love Not Scars, waarvoor ze tijdens New York Fashion Week als het officiële gezicht de catwalk opging.

Kiki Bertens

Dit jaar stonden alle ogen gericht op onze Nederlandse tennisspeler Kiki Bertens. Zo Ze vocht ze zichzelf naar de top in Roland Garros en ze imponeerde met achttien overwinningen op rij. Go Bertens!

Hillary Clinton

De Amerikaanse verkiezingen tussen Donald Trump en Hillary Clinton hielden iedereen bezig in 2016. Ondanks dat Clinton niet heeft mogen winnen, was ze wel de eerste vrouwelijke presidentskandidaat van de Verenigde Staten.

Janna Jihad

De tienjarige Janna Jihad doet verslag over gebeurtenissen in Palestina. Ze upload haar journalistieke items via Facebook, YouTube en Snapchat. Het is haar droom om een succesvolle journaliste te worden. Dit is haar al aardig geluk, want inmiddels heeft ze volgers over de hele wereld.

Tess Asplund

Tess Asplund onderbrak in Zweden een neonazistische mars van 300 man. De mars was van Nordiska motståndsrörelsen, de meest extreme neonazipartij van Zweden. De mannen marcheerden door de straten tot ineens Asplund voor ze stond met gestrekte arm en gebalde vuist. De politie haalde haar na enkele seconden weg, maar voor ons is Asplund een ware heldin.

Ibtihaj Muhammad

Ibtihaj Muhammad is de eerste Amerikaanse vrouw met een hoofddoek op de Olympische Spelen. Ze is de tweede beste sabelschermster van de Verenigde Staten geworden en heeft ook nog eens de eerste ronde van het Olympisch schermtoernooi gewonnen.

Dafne Schippers

De Nederlandse atlete Dafne Schippers ging voor goud tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Helaas kwam ze niet verder dan zilver op de 200 meter en een vijfde plek op de 100 meter. Dit betekent natuurlijk niet dat we minder trots zijn op onze Schippers.

Gerelateerd

  • Checklist voor als je met de auto op wintersport gaat

  • Wanneer komt meisjesbesnijdenis tot een einde?

  • In de Spotlight: huisarts Lieneke van de Griendt

  • Vrouw ontdekt rat in naad van jurk Zara