De gevaren van afslankthee

Veel celbrities pronken op Instagram met een zak zogenaamde ‘afslankthee’. Afvallen door alleen maar iedere ochtend en avond een kopje thee te drinken; het klinkt te mooi om waar te zijn. En volgens verschillende onderzoeken is dat het ook.

Kylie Jenner, Jen Selter, Vanessa Hudgens; allemaal hebben ze duizenden volgers aan wie ze laten zien hoe slank ze zijn geworden van de ‘skinny tea’. De thee belooft te zorgen voor een versnelde stofwisseling, meer energie, minder eetlust, een detox en een versnelde verbranding van calorieën. Edzard Ernst, hoogleraar geneeskunde aan de universiteit van Exeter in Engeland, deed onderzoek of deze thee werkelijk zo gezond is. Uit zijn onderzoek is gebleken dat er in de thee onder andere een kruid zit dat een laxerende werking heeft en zorgt voor een hoge bloeddruk. Er zijn geen bewijzen dat de thee daadwerkelijk helpt bij het afvallen.

Kylie jenner Schermafbeelding 2016-03-29 om 12.58.11

 

Ook fitnessgoeroe Cassey Ho van Blogilates deed hier onderzoek naar. Uit haar onderzoek bleek dat de thee ervoor zorgt dat je maag op hol slaat. Daarnaast kwam ook zij erachter dat het een laxerende werking heeft en dat je hier nog last van houdt als je met de kuur stopt. Volgens haar kan het dat je inderdaad afvalt, maar dat komt omdat je vocht verliest in plaats van vet.


Lees ook:

Gerelateerd

  • Artsen weten niet genoeg over vrouwelijk lichaam

  • Nederlandse modevloggers om op de voet te volgen

  • Máxima: mode-koningin met een uitpuilende garderobe

  • Lippen van A tot Z: de mooiste lippen van Nederland en simpele trucjes voor vollere lippen