‘Caitlyn Jenner is een aansteller’

Germaine Greer, een invloedrijke Australische feministe, heeft zich veel woede op de hals gehaald. Op social media spreekt men schande van de uitspraken die Greer deed tegenover Newsnight. Greer vindt transgenders ‘geen vrouwen’ en noemt bekende transgender Caitlyn Jenner een ‘aandachttrekker’.

Greer begon haar statement met ‘Ik heb mijn dokter gevraagd me lange oren en vlekken te geven. Ik zal ook een lange bruine jas dragen. Maar dat maakt me nog geen cockerspaniël. Een man kan zijn peis laten verwijderen, maar dat maakt hem nog geen vrouw. Ik snap dat deze mensen zo geboren zijn en ze verdienen ook steun. Maar het is niet hetzelfde.’

Later kreeg Caitlyn Jenner, een bekende transgender en ouder van Kylie en Kendall Jenner, een uitbrander van Greer. ‘Hij is een aandachttrekker en probeert de aandacht van zijn familieleden naar zichzelf toe te trekken’.

De feministe zou binnenkort speechen op de University of Cardiff, maar vanwege de vele protesten van activisten is deze afspraak afgezegd.

In Nederland was afgelopen dagen juist positief nieuws over transgenders te vinden. Het populaire televisieprogramma Holland’s Next Top Model had dit jaar voor het eerst een transgender (Loiza) als winnares. De Nederlandse versie van ‘Next Top Model’ heeft hiermee een wereldwijde primeur.

 

 

Gerelateerd

  • Gamze Gül werd wél als Hanneke aangenomen bij Pathe in Arhem

  • In de spotlight: Anne (18) van AlopecianGirlboss

  • ‘iPad onderdrukt angst kinderen’

  • Nicole Offerman

    In de spotlight: executive coach Nicole Offenberg