Crowdfunding voor unieke eetgelegenheid in Amsterdam

Een huiskamer in Amsterdam-West waar mensen met verschillende culturele achtergronden samenkomen om te genieten van de specialiteiten van thuischefs uit de buurt, dat is de droom van Judith de Vries. Om die droom werkelijkheid te laten worden, is ze een crowdfundingactie gestart.

Judith wil het al jaren: een eetzaak openen waar buurtbewoners elkaar op een ongedwongen manier kunnen ontmoeten. Ze ziet de rand van het Rembrandtpark als ideale locatie voor de sociale ontmoetingsplaats, omdat daar volgens haar mensen met verschillende culturele achtergronden en leeftijden probleemloos met en naast elkaar leven. Judith: “Ik droom al jaren van een eigen eettent waarin ik het ultieme gastvrije gevoel kan neerzetten. Hoewel ik weet dat je beter voor een niche kunt kiezen in plaats van een brede doelgroep, geloof ik dat mijn idee mogelijk is. Iedere avond zie ik in het Rembrandtpark dat mensen met verschillende culturen achtergronden samensmelten. Amsterdam-West is hier klaar voor.”

Dat het doel van de eetgelegenheid is om mensen met elkaar te verbinden, zie je ook terug op de eetkaart die Judith voor ogen heeft. Hierop staan kleine hapjes die mensen met elkaar kunnen delen. Deze worden aangevuld met de specialiteiten van thuis-chefs uit de buurt, zoals de Marokkaanse Harira van buurvrouw Yasmina en een quiche met Hollandse seizoensgroenten gemaakt door buurtbewoner Marc. Judith wil zo veel mogelijk lokale en biologische producten gaan gebruiken en samenwerkingen aangaan met lokale, sociale en duurzame leveranciers uit de buurt.

Verder is Judith van plan om activiteiten te gaan organiseren die voor een grote groep mensen toegankelijk is, zoals kook- en fotografieworkshops, jeux de boule-competities, proeverijen en een boekenclub.

Om de ontmoetingsplaats te kunnen realiseren, heeft Judith een startkapitaal nodig. Ze is daarom een crowdfundingcampagne gestart. Haar doel is om 15.000 euro op te halen. Inmiddels heeft ze, met nog 16 dagen te gaan, 5.161 euro opgehaald. Leuk weetje: de huiskat wordt vernoemd naar de donateur die het meeste geld inlegt.

Gerelateerd

  • In de spotlight: bestuurslid UN Women Nederland Sahar Afzal (22)

  • Arine Vlieger

    In de spotlight: kinderarts Arine Vlieger

  • “Zelfs de meest gezellige teams komen niet vooruit met elkaar”

  • Vrouw gooit nikab af na verjaging IS