Bedrijven gerund door vrouwen presteren beter

Uit onderzoek van Quantopian is gebleken dat Fortune 1000 bedrijven (een lijst van de duizend grootste Amerikaanse bedrijven met de meeste inkomsten) geleid door vrouwen, veel beter presteren dan bedrijven geleid door mannen.
Het onderzoek is gedaan over een periode van twaalf jaar.

Werd er eerder deze week al bekend dat je als werknemer beter voor een vrouw kunt werken, nu blijken investeerders ook beter hun geld te kunnen investeren in een bedrijf met een vrouwelijke CEO. Bedrijven met vrouwelijke CEO’s leveren drie keer meer winst op dan bedrijven met mannen aan de leiding. Het onderzoek is gedaan tussen 2002 en 2012, naar Fortune 1000 bedrijven waarvan de CEO’s in die periode vrouwen waren. Deze bedrijven zijn vergeleken met de prestaties van bedrijven met mannen aan de leiding gedurende dezelfde periode.

Het onderzoek is gedaan door een virtuele $100.000 te investeren in bedrijven waar een vrouwelijke CEO werd aangenomen en in bedrijven waar mannen de CEO waren. Dit geld is twaalf jaar laten staan. Het rendement van de investering in bedrijven met vrouwelijke CEO’s was $448,158 (348% winst), tegenover $222,306 (122% winst) bij bedrijven geleid door mannen.

De twee best presterende vrouwelijke CEO’s waren Mindy Grossman bij HSNi (links op de foto) en Debra Cefaro bij Ventas. Beide vrouwen verhoogden de initiële investering met meer dan 500%.

Bron: Fortune

Gerelateerd

  • In de spotlight: lijsttrekker GroenLinks Provinciale Staten Noord-Brabant Hagar Roijackers

  • Meest memorabele vrouwen in de geschiedenis

  • Onderzoek bevestigt vooroordeel: sociale media maken kinderen onzeker

  • Ajax en The Voice zorgen ervoor dat de vertrouwenspersoon meer in de spotlight staat