Apple neemt Nest-topvrouw en robotica-expert Yoky Matsuoka aan

Het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple heeft Japanse Nest-topvrouw en robotica-expert Yoky Matsuoka in huis gehaald. Matsuoka zal gaan werken aan gezondheidsprojecten.

Yoky Matsuoka was mede-oprichter van Google X, het experimentele lab van Google. Daarnaast werkte ze recent voor Nest als Vice President of Technology. Bij Apple gaat ze een hele andere functie bekleden. Ze gaat werken aan gezondheidsprojecten voor ResearchKit, HealthKit en CareKit.

Yoky Matsuoka in her University of Washington laboratory holds a robotic hand she is working on in Seattle  Wednesday, Sept. 19, 2007. (AP Photo/John Froschauer)
Yoky Matsuoka in her University of Washington laboratory holds a robotic hand she is working on in Seattle Wednesday, Sept. 19, 2007. (AP Photo/John Froschauer)

Matsuoka komt uit Japan en studeerde aan de University of California, in Berkeley. Hier haalde ze een PhD in elektrotechniek aan MIT en ging aan de slag bij Barrett Technology, waar ze software ontwikkelde voor een prothetische hand. Daarnaast heeft ze ook robotica-les gegeven op Carnegie Mellon University en de University of Washington in Seattle. Ook is ze oprichtster van Neurobotics Lab. Daar werden robots ontwikkeld die helpen bij het revalidatieproces van mensen die zijn getroffen door beschadigingen aan het ruggenmerg en traumatische hersenbeschadiging.


Lees ook:

Gerelateerd

  • De leukste apps voor beautyliefhebbers

  • Doorsnee vrouwen lopen Victoria Secret Show

  • In de spotlight: antropoloog Jitske Kramer

  • Warrior (2017) geeft intieme blik in het dagelijkse leven van oorlogsveteraan met mentale gezondheidsproblemen