De verschillen tussen mannen en vrouwen op datingsites

Nederlandse vrouwen zijn opvallend kritisch bij het vinden van een nieuwe partner via internet. Vrouwen beginnen minder vaak een gesprek op een datingsite en beantwoorden veel minder berichten dan mannen. Dat blijkt uit een rondvraag onder 1280 mannelijke en vrouwelijke online daters door Datingsite Kiezen.

Uit de cijfers blijkt dat mannen vaker een gesprek beginnen op een datingsite dan vrouwen. 91 procent van de mannen geeft aan zelf weleens een gesprek te zijn begonnen op een datingsite tegenover 75 procent van de vrouwen. Een kwart van de vrouwen geeft zelfs aan nooit een gesprek te beginnen.

datingsitekiezen-nl-1

Opvallend is ook dat vrouwen veel minder ontvangen berichten beantwoorden op een datingsite. Waar mannen aangeven gemiddeld 81 procent van alle inkomende berichten te beantwoorden, is dit percentage bij vrouwen slechts 46 procent.

datingsitekiezen-nl-2

Verder blijkt uit het onderzoek dat mannen voornamelijk waarde hechten aan uiterlijke kenmerken dan vrouwen. Gewicht, lengte en leeftijd waren de belangrijkste factoren bij mannen, terwijl vrouwen leeftijd, opleidingsniveau en kinderwens belangrijker vinden.

datingsitekiezen-nl-3

Dat vrouwen minder berichten beantwoorden valt wellicht te verklaren door het feit dat vrouwen meer contactverzoeken ontvangen. Uit de rondvraag blijkt dat de deelnemende vrouwen gemiddeld 12 nieuwe contactverzoeken per maand ontvangen. Bij mannen ligt dat aantal iets lager; 8 per maand.

Gerelateerd

  • In de spotlight! Leontine Smith

  • Zoveel cafeïne mag je per dag binnenkrijgen

  • Arbodienst HealthyWoman gasthoofdredacteur Vrouw Nieuws

  • In de spotlight: Margreet Visser van Kinderen uit de knel