5x tips tegen een herfstdip

De zomer is echt voorbij en dat is voor sommige van ons geen goed nieuws. De dagen worden korter, de zon laat zich minder zien en het wordt steeds kouder. Last van sombere gedachten? Met deze tips voorkom je een herfstdip en ga je opgewekt dit seizoen door.

Ga naar buiten

Ook als het buiten guur weer is of als er donkere wolken in de lucht hangen, is het goed om elke dag naar buiten te gaan. Zelfs op minder mooie herfstdagen is er nog voldoende licht om je nodige portie vitamine D op te nemen. Investeer dus in kaplaarzen en een warme jas en maak waar mogelijk een wandeling in je pauze.

Kom van die bank af

Juist als het buiten donkerder wordt, zijn we geneigd om het sporten naar het voorjaar uit te stellen. In beweging blijven is echter goed in de herfst. Kies voor een duursport zoals lopen, wandelen of dansen. Zorg dat je een sportmaatje hebt en inspireer elkaar om van de bank af te komen. Een half uur per dag is al meer dan voldoende. Neem ook wat vaker de trap in plaats van de lift of stap een halte eerder uit.

Neem een supplement

Heb je het gevoel dat je wat extra ondersteuning kan gebruiken tijdens de herfst? Er zijn een aantal natuurlijke supplementen die je kunt nemen, waardoor je je net wat energieker voelt. Cbd olie is hier een voorbeeld van. Een paar druppels per dag van deze cannabidiol olie, waarin hennepzaadolie is verwerkt, kan een ontspannen gevoel teweeg brengen en een positieve werking hebben op je slaap. Daarnaast kan het je mentaal meer in evenwicht brengen en heeft het een positief effect op je darmen, waardoor je meer energie krijgt. Tenslotte zorgt het verlichtende effect van cannabidiol ervoor dat je soepel kunt bewegen door de heilzame werking op je gewrichten.

Zorg goed voor jezelf

Het is verleidelijk om tijdens de herfst onder een dekentje te kruipen en tot diep in nacht naar een serie te kijken en chocolade te eten. Dit kan je echter ook lui en melancholisch maken. Zorg ervoor dat je een ritme aanhoudt waarbij je op hetzelfde tijdstip naar bed gaat en ook weer op hetzelfde tijdstip opstaat. Zorg ook dat je op gezette tijden voldoende gezond eet en water drinkt. Zorg extra goed voor jezelf, verwen jezelf met een warme douche of bad en neem eens een zelfgemaakte soep mee naar je werk.

Breng kleur in je leven

Draag je altijd zwart of bruin? Misschien is het een idee om wat kleur in je kledingkast te brengen. Daarnaast kun je ook je huis wat opfrissen met kleur door wat felgekleurde accessoires te kopen. Verf een muur oranje of geel, daar word je vast opgewekt van. Gebruik je altijd wit toiletpapier of dezelfde kleur servetten? Ga dan eens op zoek naar felgekleurde varianten. Elke week een bos bloemen werkt ook goed voor je humeur, dus trakteer jezelf eens op een bos kleurrijke bloemen.

Gerelateerd

  • Zo vind je de perfecte sportbeha

  • Zenuwen bij het spreken? Gebruik deze tips!

  • ‘Echt’ ouderschap, wat is dat eigenlijk?

  • In de spotlight: Rachel en Joanne van The Night Nanny