Zomertrends voor de zomer van 2016

De zomer is een goed excuus om de winkels in te duiken. Een nieuw seizoen brengt namelijk nieuwe modetrends met zich mee. Deze kleuren, prints en kledingstukken mogen in de zomer van 2016 absoluut niet in je kast ontbreken.

Blote schouders

Je mag je schouders showen deze zomer. Off shoulder tops mogen weer uit de kast worden getrokken, maar ook shirtjes waar een hap uit de stof bij de schouders ontbreekt. De grotere winkelketens als Zara en Forever21 liggen hier vol mee.

Oranje

Na Koningsdag kun je gewoon doorgaan met het dragen van oranje. Deze kleur is dé zomerkleur van 2016 als we de catwalk moeten geloven. Modeland ziet deze kleur het liefst gecombineerd met wit, goud of blauw.

Free the nipple

Gezien op de catwalk bij de Italiaanse ontwerper Giambattista Valli: doorzichtige truitjes waar de stof bij de tepels net iets donkerder is. Ook zien we veel kant en doorzichtige tops bij Gucci. De zomertrends van 2016 zijn alles behalve preuts.

Schermafbeelding 2016-04-08 om 11.47.03

Bloemetjes

Aan romantische bloemetjes op je pantalon, jurk, jasje en t-shirt ontkom je deze zomer niet. Onder andere Antonio Berardi, Vivienne Westwood, Gilles en Dolce & Gabbana zijn al fan. Heb je eindelijk een reden om die Ted Baker jurk aan te schaffen.

Borduursels

Borduren is niet suf, maar een heuse modetrend. Gucci en Dolce & Gabanna doen al mee. Vooral dat kekke bloemenprintje dat je oma vroeger op een tafelkleedje had, zien we deze zomer graag terug op je kleding.


Lees ook:

Gerelateerd

  • In de spotlight: Daphne Feller van BrainExplainers

  • Marleen van Hout

    In de spotlight: senior casemanager gevangenis Marleen van Hout

  • Slapen is het fundament van een gezonde leefstijl

  • In de spotlight: aardwetenschapper Mathilde Hagens