5 activiteiten die je in de voorjaarsvakantie naast carnaval vieren kunt doen

De komende dagen vieren we carnaval, maar het is voor een deel van ons land ook voorjaarsvakantie. Metro heeft een aantal activiteiten voor je op een rij gezet die je tot en met 6 maart naast het carnaval van deze dagen kunt doen. Zes tips.

Het weer voor de komende week is ook zeker niet verkeerd. Vooral dit weekend schijnt de zon (merkten we vandaag al), maar de nachten zijn koud. Dus als je carnaval gaat vieren tot diep in de nacht, zorg er dan voor dat je wat warms bij je hebt… Volgende week blijft het rustig weer met regelmatig zon. Dinsdag kan er wel een beetje regen vallen, maar veel stelt dit waarschijnlijk niet voor. De hoogste temperaturen liggen tussen 7 en 11 graden en de minimum liggen rond het vriespunt.

Zeker niet verkeerd dus, maar wat is er te doen?

Tips: activiteiten in de voorjaarsvakantie

• 1. Vinokilo – De grootste vintage kilo sale van Europa
Op 5 en 6 maart tovert Vinokilo de Schiecentrale in Rotterdam om tot een locatie waar je – letterlijk – door kilo’s en kilo’s vintage kleding kan graven. Op de eerste dag betaal je 50 euro per kilo en op de tweede dag net iets minder: 45 euro. Je kunt tijdens deze kilo sale van alles vinden. Denk hierbij aan bloemige zomerjurkjes tot aan super toffe vintage Levi’s en oude leren tassen. Wel moet je van te voren een kaartje reserveren (voor 3 euro) voor een bepaald tijdslot.

• 2. Recreatief schaatsen op de Sportboulevard in Dordrecht
Er mag dan wel geen ijs liggen op de sloten, maar wel op de indoor schaatsbaan in Dordrecht. Hier kan je de hele week vrij schaatsen op de verschillende banen waar de Nederlandse shorttrackers hun titels over de jaren verzameld hebben. Het recreatief schaatsen is dagelijks van 10.30 uur tot 15.30 uur en je kunt er ter plekke ook schaatsen huren. Lekker makkelijk en hartstikke leuk. Ook hier moet je van te voren kaartjes reserveren om toch nog een beetje ijspret te beleven.

De natuur in tijdens de voorjaarsvakantie

• 3. De Biesbosch ontdekken
Het is geen geheim dat dit een onwijs mooi stukje natuur is. Met het prachtige weer wat dit weekend, is het een uitgelezen kans om het gebied te ontdekken. Op de website van Nationaal Park De Biesbosch heb je een lijst met verschillende activiteiten die georganiseerd worden door het activiteitencentrum. Fluisterend op zoek gaan naar bevers, wintervogels spotten en een bootje varen; het kan allemaal. Vooral leuk om te doen met het gezin of met z’n tweetjes.

• 4. Struinen door de Haarlemse Hofjes
Op de doordeweekse dagen kan je een mooie wandeling maken door de vele, mooie Hofjes in Haarlem. De eerste Hofjes stammen zelfs al uit de twaalfde eeuw. Ook bijzonder: dat er alleen maar oudere vrouwen werden opgevangen omdat de zelfstandige huisjes niet geschikt zouden zijn voor mannen. De kerkelijke, stichtings- en gildehofjes zijn gesticht door de gegoede burgerij. De route langs alle Hofjes is al helemaal voor je op de kaart gezet, dan weet je gelijk waar je heen moet.

Activiteiten met kanonnen en op de fiets

• 5. Ontdek het rivierengebied en de historie rondom Nijmegen bij De Bastei
Het museum ligt aan de Waalkade in Nijmegen, pal aan het water. In de voorjaarsvakantie hebben ze allemaal leuke activiteiten op de agenda staan, voor jong en oud. Zo kunnen de kids -zogenaamd- kanonnen afvuren en tegelijkertijd ook leren over de geschiedenis van het kasteel en de flora en fauna in het gebied.

• 6. Wandelen- en mountainbiken in de Drunense Duinen
Het gebied niet ver het pretpark de Efteling is een mooie bestemming voor een wandeling. Voor de meer sportieve personen, is het ook een hele toffe plek om op de mountainbike te stappen. Je hebt hier namelijk genoeg plekken om jezelf uit te dagen. Stel dat je op een dag gaat met mooi weer, dan kan je ook een picknickkleed meenemen en wat eten om te genieten van het mooie weer. Voor de kleine avonturier zijn er ook speeltuinen in de omgeving en kan je ook in bomen klimmen.

CoronaCheck-app en testen voor toegang (1G): zo regel je een testbewijs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

5 activiteiten die je in de voorjaarsvakantie naast carnaval vieren kunt doen

Gerelateerd

  • Hoe tast stress het brein aan?

  • Nederlandse bedenkt ZOOFF Socks voor frustrerend laarzenprobleem

  • Crowdfunding voor unieke eetgelegenheid in Amsterdam

  • Kinderen in een gezin staan vaak welwillend tegenover de komst van een pleegkind