Zo kom je van je lichaamskwaaltjes af

Niets vervelender dan kleine kwaaltjes als brandend maagzuur of een slapende hand. In plaats van pilletjes, zalfjes en eindeloos googelen naar remedies kun je dit soort klachten heel makkelijk zelf verhelpen.

Brandend maagzuur

Als je in bed ligt en last hebt van brandend maagzuur helpt het om op je linkerzij te gaan liggen. In deze houding ligt je maag lager dan de slokdarm, waardoor je minder last hebt van het zuur. Ook wordt aangeraden om na het eten drie uur te wachten voordat je gaat slapen.

Slecht gehoor

In plaats van drie keer vragen ‘wat zeg je’ kun je beter proberen te luisteren met je rechteroor. Je rechteroor is namelijk gebouwd om spraak beter te identificeren, terwijl het linkeroor muzikale tonen en noten herkent.

Kriebelende keel

Als je last hebt van een kriebelende keel helpt het om aan je oor te krabben. Dit stimuleert de zenuwen en verslapt de spieren die het vervelende gevoel veroorzaken.

Verkouden

Een verstopte neus? Duw twintig seconde lang je tong tegen je gehemelte en druk je vinger tussen je neus en wenkbrauwen. Hierdoor moet de benauwdheid verdwijnen.

Slapende hand

Last van een slapende hand? Als je met je hoofd knikt moet dit wegtrekken. Dat verdoofde gevoel in je hand krijg je vanwege verkrampte zenuwen . De zenuwen die verantwoordelijk zijn voor het doorgeven van signalen van de hand naar de hersens lopen door de hals. Door te knikken met je hoofd moet die verdoving verdwijnen.

Pijn tijdens hardlopen

Als je wel eens hardloopt ken je die pijnlijke steken in je zij vast wel. Dit komt doordat er druk wordt gezet op de lever. Dit kun je voorkomen door uit te ademen als je linkervoet de grond raakt.


Lees ook:

Gerelateerd

  • In de spotlight: Anne Raaymakers van Fanfactor

  • Oppassende opa’s en oma’s: zo behoud je een goede relatie met hen

  • Vlogger Manny Mua nieuw gezicht van Maybeline

  • Deze robot bereidt jouw lievelingsgerecht