Zo leer jij om van je lijf te houden!

Het klinkt zo makkelijk: houden van je lijf. In de praktijk is het vaak toch lastig en voor zoveel vrouwen herkenbaar. Hoe moet je houden van je lijf? Natuurlijk zijn we ons allemaal bewust van de kracht van ons lichaam. Diep van binnen weten we heus wel dat we soms wat liever voor ons lijf mogen zijn. Maar zodra het zonnetje gaat schijnen begint de eerste bikini stress al. Zou ik mijn zomerkleren nog passen? Kan dit korte broekje wel? Hoe raak ik zo snel mogelijk nog even die 2 kilo kwijt? Soms zelfs zo erg dat we een beetje op zien tegen de zomer. Wij geven jou tips om van je lijf te leren houden.

8 tips: zo ga jij van je lijf houden

1. Zorg goed voor lijf

Of jij nou goed voor jezelf zorgt door gezond te eten, te sporten, af en toe frisse neus halen, een stapje terug te nemen of een keer een stuk chocola eet op de bank. Ga bewust met je lichaam om en zorg er goed voor. Jouw lichaam doet ontzettend veel voor jou! Geef dat ook een beetje terug. Als je goed voor je lijf zorgt, leer je je zelf steeds een beetje beter kennen en dat kan jou helpen om van je lijf te gaan houden.

2. Luister naar je lichaam

Luister goed naar je lichaam en geef waar het om vraagt. Jouw lichaam is heel goed in staat om aan te geven wat je nodig hebt. Sterker nog, je lichaam geeft het vanzelf aan. Wij zijn alleen veel te snel geneigd om hier overheen te gaan. Jezelf net een stukje verder pushen. Met alle gevolgen van dien. Jouw lichaam probeert jou ieder moment van de dag iets te vertellen. Misschien heb je te weinig gedronken, te lang stilgezeten, iets te hard gesport of net een afspraak teveel gepland. Ga niet over die grenzen heen. Jouw lijf kent jou beter dan wie dan ook.

3. Denk terug aan je jongere-ik

Ken je dat gevoel? Dat je terug kijkt naar oude foto’s en bij jezelf denkt: ‘had ik maar gezien hoe mooi ik was’. Stel jezelf voor dat je over 20 jaar naar je foto’s kijkt van nu en kunt denken: terecht dat ik blij was met mezelf.

4. Kijk naar je lijf

Dat kan een hele moeilijke zijn. Wanneer heb jij voor jezelf echt goed naar jezelf gekeken? Weet jij eigenlijk wel hoe jij lijf er op dit moment écht uit ziet? Dus niet hoe je er uit ziet als je vluchtig langs de spiegel loopt of een rokje staat te passen. Neem af en toe de tijd om liefdevol naar jezelf te kijken. Focus je op de plekken waar jij trots op bent, en probeer de dingen waar jij minder blij mee bent steeds een stukje meer te accepteren.

5. Sta stil bij jouw lichaam

Sta eens écht stil bij wat jouw lichaam allemaal voor je doet. Een gezond lichaam zorgt dat jij ademt, beweegt, brengt je op plekken, herstelt je als je ziek bent. Het doet steeds zijn best om jou gezond te houden. Wees daar trots op. Je hebt maar 1 lijf!

6. Vraag je vriendinnen/vrienden

Het is voor zoveel mensen herkenbaar. Onzekerheid. Praat erover met elkaar. Wees kwetsbaar. Vraag eens waar zij onzeker over zijn en benoem wat jij juist zo mooi vindt. Maar durf ook eens te vragen wat mensen mooi vinden aan jou. Het kan soms zo fijn zijn om even te horen.

7. Denk positief

Zonder dat we er ons van bewust zijn, halen wij onszelf zo vaak naar beneden. Probeer eens op te merken wanneer er een negatieve gedachte in je opkomt. Door je er bewust van te worden, kun je proberen om deze negatieve gedachten te beperken of misschien zelfs omzetten naar een positieve gedachte.

8. Vraag hulp

Het wordt (gelukkig!) steeds normaler om af en toe een wat extra hulp in de schakelen. Heb jij er weleens over nagedacht om een coach in te schakelen? Het klinkt misschien wat zwaar, maar dat is het helemaal niet. Als jij een lekke band hebt, vraag je ook hulp bij het plakken van je band. Als iemand jou kan helpen om met een fijner gevoel naar jezelf te kijken en misschien zelfs wel van je lijf te gaan houden, dan is dat alleen maar heel moedig en mooi om daarbij hulp te vragen.

Wat zijn jouw tips om van jezelf te houden?

Dit artikel is geschreven door I Love Health.

Gerelateerd

  • Verzacht de huid van je kindje na een insectenbeet

  • Test je kerstkennis: Kerstquiz 2016

  • Taste Club: ontvang maandelijks wijnen die bij je smaak passen

  • Fotoserie van gevluchte kinderen