Pas op: vitamine D tekort!

Vitamine D is essentieel voor onze tanden en botten. Daarnaast weerhoudt het ons ervan om depressief te worden. 90% van onze inname van vitamine D komt van de zon. Maar wat als je in een land met weinig zon leeft?

In Groot Brittanië wordt extra gewaarschuwd voor een tekort aan vitamine D. Net als in Nederland hebben de Britten (te) weinig zon per jaar. Deskundigen raden de Britse bevolking aan om extra vitamine D, bijvoorbeeld in de vorm van tabletten, te slikken.

Vitamine D is bijna niet uit voeding te halen. Alleen wat vettige vissen kunnen een bijdrage leveren. Bijvoorbeeld paling en zalm. Daarnaast wordt er in Nederland vaak vitamine D toegevoegd aan boter en margarine.

Zon, zon, zon!
90% van onze inname van vitamine D komt van de zon. Daarom is het belangrijk dat wij extra genieten van onze zonuren. Helemaal geen straf natuurlijk!

Zo kunnen we bijvoorbeeld genieten van een lekkere smoothie, of hebben we een goede reden om een zwembad op te zetten. Vergeet je natuurlijk niet goed in te smeren en probeer de warmste zonuren tussen 13.00 uur en 15.00 uur te vermijden!

Lees ook:

Gerelateerd

  • Wie droegen als eerste schoenen met hakken?

  • Exclusief interview met Nederlands sprekende Audrey Hepburn

  • Iris Apfel slaat handen ineen met Macy’s INC

  • De zin en onzin van vaginale middeltjes