Zo ga jij happy en healthy met vakantie!

Tot rust komen, niets moeten, lekker eten, zon, zee en strand. Je kunt soms zó toe zijn aan vakantie. Maar minder leuk zijn de ‘vakantiekilo’s’. Die behoren echt tot de verleden tijd, want je kan happy én healthy met vakantie gaan. En daar hoef je echt niet alles voor te laten staan. Genieten en álles mogen is the key. Wij vertellen je hoe.

Nu mag het..

Misschien herken jij die gedachte wel. Op vakantie de hele dag aan het zwembad luieren, elk ijsje en drankje aangrijpen: ‘want nu mag het’. Grote kans dat jij de weken voorafgaand aan je vakantie ook nog eens super streng bent geweest voor jezelf. Zo werkt het dus niet. Als jij thuis in een strak regime hebt gezeten, kan het op vakantie opeens heel verleidelijk zijn om alle spreekwoordelijke remmen los te laten. Verbied jezelf niks in de weken of dagen voor je vakantie. Gewoon lekker normaal. Dan is het op vakantie ook minder spannend. Een ijsje hier, een drankje daar, lekker de tijd nemen om bij lokale eettentjes te eten. En natuurlijk mag jij tijdens je vakantie die extra cocktail (of twee). Je hoeft er immers morgen niet vroeg uit. Geniet gewoon lekker, maar overdrijf niet. Tussen óf heel strikt zijn met je voeding en workouts of denken ‘ik heb nu toch al minder gezond gegeten dan thuis, dus dat driedubbele slagroomijsje kan er ook nog wel bij nadat ik deze pizza opgegeten heb’ zit ook nog een middenweg. En die ga jij vinden met deze tips!

7 tips voor dé middenweg

 1. Neem wat voorverpakte tussendoortjes mee. Handig als je tussendoor trek hebt, maar je niet echt gezonde opties voor de hand hebt. Zo voorkom je dat je iets snackt wat je eigenlijk niet écht lekker vindt maar nodig had om de hangry te stillen. Zo kun je de lekkere trek bewaren voor iets waar je echt zin in hebt.
 2. Koop lokaal vers fruit. Yum!
 3. Pas het 80/20 principe toe: maak of/of keuzes, niet en/en. Bijvoorbeeld wél dat lekkere ijsje, maar in plaats van een uitgebreid toetje na het diner vers fruit.
 4. Zoek van tevoren op of er in de buurt van jouw verblijf een gym is. Het kan hartstikke leuk zijn om een lesje te volgen in een toffe gym. Of volg een lesje yoga op het strand.
 5. Neem je hardloopschoenen mee. Een ochtendrondje of als het ’s avonds wat afgekoeld is.
 6. Wandelen. Langs het strand, de boulevard, de stad. Wandelen is de ultieme manier om aan je stappen en beweging te komen.
 7. Water drinken! Zo houdt jij je lichaam gehydrateerd en voorkom je dat je dorst met honger verward. Door de warmte heeft je lichaam nou eenmaal meer behoefte aan water.
 8. Bonus tip: bedenk vooral dat deze tips als advies zijn bedoeld, maar geen absolute must zijn. Doe vooral wat goed voelt voor jou en past bij jouw doelen en voorkeuren.

Wat doe jij op vakantie om in shape te blijven en toch lekker te genieten?

Dit artikel is geschreven door I Love Health.

Gerelateerd

 • In de spotlight: bestuurslid UN Women Nederland Sahar Afzal (22)

 • ‘Schaf onderscheid mannen- en vrouwenkleding af’

 • Column Zonder alcohol, Met liefde

 • Musicalster Raffaëla Paton vertelt over doodzieke dochter