World Food Day: lekkernijen, excursies en kookdemonstraties

World Food Day is een nieuw festival, dat op Wereldvoedseldag op zondag 16 oktober de regio Rotterdam omtovert tot foodwalhalla. Op deze dag krijgen eetliefhebbers een exclusief kijkje achter de schermen bij ‘foodondernemers’.

Je kunt tijdens World Food Day deelnemen aan excursies. Zo leer je in het Universitair Medisch Centrum Rotterdam van alles over voeding en gezondheid, ontdek je in de haven hoe sinaasappels ons land binnenkomen en fiets je met Parfum de BoemBoem langs de leukste Rotterdamse initiatieven die meehelpen aan een betere ‘voedselwereld’.

Verder zijn er verschillende kookdemonstraties. Zo tonen de koks Rudolph van Veen, Adbelkader en Saïda Benali, die samen een culinaire reis door Marokko maakten, hoe je simpel gezond kunt koken.

Daarnaast is er een muziekprogramma, onder meer rapper Dio betreedt het podium, verkopen Rotterdamse ondernemers lekkernijen en worden er verschillende presentaties gegeven over hoe eten op je bord belandt. Bekijk hier wat er nog meer op het programma staat tijdens World Food Day.

Het evenement is gratis te bezoeken, maar voor de excursies moet je een ticket kopen.

Gerelateerd

  • Disney’s en Pixar’s grootse filmplannen voor de komende jaren

  • In de spotlight: cameravrouw Myrthe Mosterman

  • Jan Taminiau ontwerpt comforttasjes voor KLM

  • In de spotlight: Catharine van Everdingen van Botanical Beauty