Vind een yogastijl die bij je past

Ieder model zweert dat ze hun lichaam te danken hebben aan yoga. Dat willen wij ook! Massaal gaan we op zoek naar informatie over yoga om vervolgens te struikelen over de tientallen soorten yogastijlen. Wij hebben de populairste vormen op een rijtje gezet.

Hatha yoga

Hatha yoga is de meest beoefende vorm van yoga in Nederland. Hatha bestaat uit houdingen en oefeningen waarbij alle spieren in het lichaam gebruikt worden. Deze oefeningen maken je bewust van de spanning in het lichaam. Daarnaast wordt de focus gelegd op ademhaling zodat de spanning weer wordt losgelaten.

Bikram yoga

Bikram yoga kun je een beetje vergelijken met sporten in een sauna. In de ruimte waar Bikram yoga wordt gegeven, is het 38 tot 40 graden Celsius. Dit stimuleert de bloedsomloop en maakt het lichaam soepeler. In een les die 90 minuten duurt worden er 26 yoga posities aangekomen die elk twee keer worden uitgevoerd.

Yin yoga

Bij Yin yoga worden posities langer vastgehouden om je bindweefsel en gewrichten te versoepelen en te versterken. De meeste sporten hebben als doel je spieren aan te spannen of te ontspannen, bij Yin yoga laat je ze juist zoveel mogelijk los. Daarom is het goed om Yin te combineren met een sport of ander soort yoga.

Ashtanga yoga

Ashtanga yoga kun je vergelijken met Hatha yoga. Het verschil is dat de houdingen in een vloeiende beweging achter elkaar worden uitgevoerd met een speciale ademhalingstechniek. Bij Ashtanga is ademhaling, bewustzijn en sociaal gedrag belangrijk.

Satyananda yoga

Satyananda yoga bestaat uit 34 oefeningen. De eerste serie bestaat uit anti-reumatische oefeningen om de gewrichten los te maken. De tweede serie richt zich op het spijsverteringsstelsel en de laatste serie oefeningen verbetert de energiestroom in het lichaam. Deze vorm van yoga wordt ook wel de ‘acupunctuur zonder naalden’ genoemd.


Gerelateerd

  • In de spotlight: Mireille van Driel van Livin’ Ontwerp

  • In de spotlight: Catharine van Everdingen van Botanical Beauty

  • Discriminatie zwangere vrouwen neemt niet af

  • Mart Visser exposeert kunst en Haute Couture in Maastricht