5 onmisbare apps voor het plannen van je bruiloft

De meeste aanstaande bruidsparen kijken uit naar hun bruiloft. Maar om er een onvergetelijke dag van te maken, moet er wel ontzettend veel geregeld worden. Verschillende apps kunnen hier hulp bij bieden.

Voorkom dubbele cadeautjes

Van tien keer hetzelfde cadeau krijgen, wordt niemand gelukkig. Om dit te voorkomen kun je als bruidspaar de app Zankyou gebruiken. Je kunt hierop jullie verlanglijstje samenstellen. Vervolgens kunnen de gasten afvinken als ze iets van plan zijn om te kopen. Het krijgen van dubbele cadeaus wordt hier dus mee uitgesloten. De applicatie is beschikbaar voor Android- en Apple-gebruikers.

Aftellen

Als jullie een datum hebben gepland is het aftellen geblazen. Om niet constant te hoeven rekenen hoeveel dagen het nog duurt voordat de grote dag aanbreekt, kun je de app Wedding Countdown gebruiken. Deze applicatie telt de dagen, uren en zelfs minuten keurig voor je af. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Checklist

De app Bruiloft helpt bij van alles wat te maken heeft met het organiseren van jullie bruiloft. Zo is er een uitgebreide checklist waarop staat wat je welke periode moet doen. Als je de taak hebt volbracht, kun je deze afvinken. Verder kun je met de app onder meer je budget bijhouden, een gastenlijst opstellen, notities maken en het dagprogramma samenstellen. De applicatie is beschikbaar voor iOS en Android.

Trouwbedrijven opspeuren

De app Toptrouwen biedt een overzicht van alle trouwbedrijven in Nederland; van bedrijven die bruiloftmuziek verzorgen tot weddingplanners en van fotografen tot trouwlocaties. De applicatie is beschikbaar voor Android- en Apple-gebruikers.

Hulpje voor mannen

Wil je als toekomstige bruid dat je partner ook meehelpt met de voorbereidingen van de bruiloft? Laat hem dan de app The Alpha Groom installeren. In deze applicatie hoeven mannen niet te kiezen welk tafelkleed ze het mooiste vinden, welke trouwlocatie geschikt is of welke gasten jullie uitnodigen; dat zijn beslissingen die vrouwen toch meestal zelf of in overleg willen maken. Het gaat in deze app enkel en alleen om het plannen van het aanzoek, het vrijgezellenfeest en de huwelijksreis. Handig: mannen krijgen een herinnering van de belangrijkste afspraken en data. De applicatie is beschikbaar voor iOS.

Gerelateerd

  • Veel kinderen onwetend over antipestbeleid

  • Hoe word ik productiever?

  • Romy Monteiro wint en straalt in Dennis Diem

  • Dag tegen Vrouwelijke Genitale Verminking