Mishandelde vrouwen krijgen gratis tattoo

Flavia Carvalho is een Braziliaanse tattoo-artist en helpt slachtoffers van huiselijk geweld aan een nieuwe, gratis tatoeage. “Met mijn tatoeages wil ik beschadigde vrouwen weer zelfvertrouwen geven.”

Carvalho vertelt aan de Huffington Post waarom ze dit is gaan doen. “In Brazilië kan huiselijk geweld er hard aan toe gaan. Veel vrouwen lopen ernstige verwondingen op door bijvoorbeeld messteken of kogels. De overgebleven littekens blijven hen altijd herinneren aan iets afschuwelijks. Met mijn tatoeages wil ik beschadigde vrouwen weer zelfvertrouwen en een gevoel van eigenwaarde geven”

Het project begon toen Carvalho de impact van haar eerste gratis tatoeage zag. De vrouw die haar littekens liet camoufleren door Carvalho moest huilen van dankbaarheid. “De vrouw was neergestoken in een club, nadat ze een man weigerde die haar probeerde te versieren. Haar verhaal raakte mij diep.”

Steun
Inmiddels wordt het project door meerdere vrouwenrechtenorganisaties gesteund. Carvalho hoopt dat er meer aandacht komt voor huiselijk geweld in Brazilië.

 

Lees ook:

Gerelateerd

  • Awareness: zo houd je je borsten gezond

  • Kinderwens speeddate: op zoek naar een homostel

  • In de spotlight: Catharine van Everdingen van Botanical Beauty

  • Week tegen pesten: een inspirerend verhaal van Lizzie Velasquez