‘Ontkerkelijking merkbaar in verkoop kinderkleding’

Al jaren stromen kerken leeg. Ook op het gebied van de verkoop van kinderkleding is de ontkerkelijking volgens algemeen directeur van Kinderkleding Groep BV Erik Mulder waar te nemen. “Vroeger verkochten we volop kinderkleding voor de eerste communie, maar dat is verleden tijd”, zegt hij tegen Nieuws.nl.

Vroeger kochten katholieke klanten bij Kinderkleding Groep BV volop kinderkleding voor de eerste communie. Het bedrijf dat de webshops Kinderkleding.nl, Kinderkleding-tekoop.nl en Happybee.nl en het filiaal ’t Elfje in Tilburg bezit, komt oorspronkelijk uit Brabant waar relatief veel katholieken wonen. “Sinds zes of zeven jaar gaat de verkoop van de kleding voor de eerste communie naar beneden. Vroeger verkochten we voor honderdduizend euro aan deze kleding, als we er nu 20.000 euro mee omzetten zou dat nog veel zijn”, aldus Mulder.

Communiekleding is momenteel nog te koop bij de webshops van Kinderkleding Groep BV, maar Mulder verwacht dat dat over een paar jaar niet meer het geval zal zijn. “Vermoedelijk zullen er dan speciaalzaken voor komen.”

Kinderkleding 2 HQ Kinderkleding Groep BV
Foto: Kinderkleding Groep BV

De eerste heilige communie is in de Rooms-Katholieke Kerk de feestelijke gelegenheid dat gelovigen, meestal kinderen van een jaar of zeven à acht, kiezen voor de katholieke kerk en voor het eerst naderen tot de eucharistie, het moment dat katholieken het Laatste Avondmaal van Jezus herdenken.

Gerelateerd

  • Lush opent enorme ‘flagship store’ in Amsterdam

  • Awareness: Kinderen en Medicijnen

  • 10 Podcast Tips over Liefde, Seks en Relaties

  • YouTube wordt het nieuwe Netflix