Vijf opvallende onderzoeken over gezondheid

Soms duiken er van die onderzoeken op waarvan je bijna niet gelooft dat ze echt zijn. Wie had nou gedacht dat weinig sporten en last van acne hebben grote voordelen met zich mee brengen?

Ochtendmisselijkheid tijdens zwangerschap

Uit een onderzoek van JAMA Internal Medicine is gebleken dat bij vrouwen die last hebben van ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap de kans op een miskraam veel lager is.

Menstruatiepijn

Dat het leven van een vrouw zwaar is wordt officieel bevestigd door een onderzoek van professor John Guillebaud. Uit zijn onderzoek is gebleken dat menstruatiepijn net zo erg is als de pijn bij een hartaanval.

Kaas eten

Veel foodgoeroes beweren dat kaas ongezond is, maar uit een onderzoek van The American Journal of Clinical Nutrition is gebleken dat het eten van kaas positieve effecten kan hebben op je gezondheid. Het kan je beschermen tegen hart- en vaatziekten en stofwisselingsziekten,

Weinig sporten

Volgens onderzoekers aan de Florida Gulf Coast University zijn mensen die weinig sporten intelligenter. Meer over dit opvallende onderzoek lees je hier.

Acne

Als je last hebt van acne blijft je huid langer jong. Dit is gebleken uit een onderzoek van Journal of Investigative Dermatology. Mensen met acne hebben langere telomeren in hun DNA. Telomeren zijn stukjes bescherming in de huidcellen die voorkomen dat je huid veroudert. Deze stukjes sterven af naarmate je ouder wordt, maar bij mensen met acne duurt dit afsterven langer.

Gerelateerd

  • Kinderen vestigen wereldrecord programmeren

  • Vrouwelijke IT’ers zijn populair

  • Hebben! Koleliba

  • Korte docu TRIO (2015) deelt inspirerende missie van 88-jarige biologe Jane Goodall