Finalisten TEDxAmsterdamWomen Startup Award 2016 bekend

Negen inspirerende startups gingen zaterdag 1 oktober op het hoofdkantoor van Google in Amsterdam met elkaar de strijd aan om een ronde verder te komen bij de TEDxAmsterdamWomen Startup Award 2016. Na een middag vol bezielende pitches, kwamen drie finalisten uit de bus: Mount Software, Plugify en Birds.ai.

De kandidaten werden gekozen door een jury die bestond uit Janneke Niessen (Improve Digital), Laurens Groenendijk (Happy Investments), Anne van der Zwaag (OBJECT Rotterdam) en Melissa Raczak (Deloitte). De pitches werden begeleid door trendwatcher Lieke Lamb.

Bekijk hieronder wat de veelbelovende startups te bieden hebben:

  • Gesprekken tussen arts en patiënt verbeteren

Mount Software is opgericht door Renske de Bruine. Het bedrijf is gespecialiseerd in mobiele app-ontwikkeling in de wereld van eHealth. Mount Sofware levert op maat gemaakte toepassingen op basis van innovatieve vooruitzichten en expertise. “80 procent van de informatie die een patiënt van een arts ontvangt, wordt vergeten. Mount-software verandert dit en helpt de gesprekken tussen arts en patiënt te verbeteren”, aldus Renske.

  • Hét platform voor live muziek

Plugify is een online marktplaats voor het bekijken, beluisteren en boeken van live muziek. Van bands tot dj’s en van ensembles tot solisten, talloze artiesten zijn bij de startup van Eline Leijten aangesloten. Eline: “Ik wil met Plugify het boeken van een live artiest of dj voor iedereen toegankelijk maken.”

  • Grote gebieden in kaart brengen

Anouk Visser Birds.ai brengt grote gebieden in kaart door realtime luchtbeelden te analyseren. De visie-software die hiervoor wordt gebruikt, kan ingezet worden voor uiteenlopende doeleinden, variërend van boeren helpen om betere beslissingen te nemen of het snel achterhalen van schade op windturbines. Anouk: “Met Birds.ai analyseren wij, door middel van computermodellen en machine learning, grote gebieden. Wij kunnen bijvoorbeeld opsporen waar neushoorns zijn.”

Deze drie startende ondernemers mogen zich op gaan maken voor de spannende finale die tijdens TEDxAmsterdamWomen op vrijdag 28 oktober in Het Concertgebouw in Amsterdam plaatsvindt. Tijdens de avond betreden ook tien andere inspirerende (inter-)nationale sprekers het podium.

Belangstellenden kunnen op de website van TEDxAmsterdamWomen een kaartje kopen voor de finale. Ben je niet in de gelegenheid om het evenement bij te wonen? Nieuws.nl zal aanwezig zijn bij de avond om er verslag van te doen.

Startup Award

Het lustrumjaar van het vrouwennetwerk TEDxAmsterdamWomen in 2015 was de aanleiding om de Startup Award in het leven te roepen. Na een succesvolle eerste editie is besloten om ook dit jaar weer kansrijke ideeën van vrouwelijke, startende ondernemers een podium te bieden.

Gerelateerd

  • In de spotlight: personal finance blogger Renee Lamboo

  • In de spotlight: Joyce van Dijk van HealthyWoman

  • Zo maak je van je kind een gezonde eter

  • Videopodcast De wereld van mijn dochter