Uit eten met kinderen in kindvriendelijke restaurants

Uit eten gaan met kinderen kan soms een uitdaging zijn. Niet alle restaurants hebben bijvoorbeeld kinderstoelen of een verschoningstafel. Ook is het voor kinderen niet altijd leuk om heel lang stil te moeten zitten. Gelukkig zijn er steeds meer restaurants die heel bewust kindvriendelijk zijn. En nee, dat zijn niet alleen de pannenkoekenrestaurants.

Hieronder een selectie van de leukste kindvriendelijke restaurants.

Leuk

Restaurant LEUK

Bij Restaurant LEUK maken ze lekker eten voor ouder en kind. Hebben de kinderen het leuk, dan hebben de ouders het ook naar hun zin. Het eten is internationaal getint en zeer afwisselend. Speciaal voor de kleintjes is er een uitgebreide kinderkaart. Kinderen krijgen hun hoofdgerecht bij het voorgerecht van de ouders en kunnen daarna los in een geweldige speelkelder. Op 100m2 is er onder andere Duplo, knutselmogelijkheden, een winkeltje, computerspellen, bordspelletjes en zelf een bioscoopruimte. De oppas bij deze speelruimte maakt het helemaal leuk voor de ouders. In alle rust kun je hier heerlijk tafelen, waardoor eten met kinderen echt leuk is.

Restaurant Leuk
Kapelstraat 32-34, Bussum
www.restaurantleuk.nl

Aap

Restaurant Aap

Zin in iets exotisch als volstruis, krokodil of kamelenragout? Restaurant Aap brengt Zuid-Afrika naar je toe met exotische Zuid-Afrikaanse gerechten met soms een Hollandse twist. Van ragout van kameel met meelwormen tot een varkenshaasje met champignons. Voor de kinderen is er een zeer uitgebreide kinderkaart. Na het eten kunnen de kleintjes ravotten in de jungle speelkamer met een klimtoestel, zithoekje, computerspellen en meer.

Restaurant Aap
Terover 3, Alphen (Noord-Brabant)
www.restaurantaap.nl

Grut en groot

Grut & Groot

De naam zegt het al: het restaurant is geschikt voor grut, de kleintjes, en natuurlijk ook voor de bijbehorende papa’s, mama’s en grootouders. Je kunt er heerlijk ontbijten, lunchen, high-tea’en of dineren als grote mens, en ook als grut krijg je hier een eigen kaart. Kinderen kunnen hier heerlijks samen spelen in de speelhoek, hun eigen cakeje ‘pimpen’, of lekker kleuren. Bij mooi weer is het heerlijk vertoeven in de tuin.
Grut & Groot kookt met biologisch verantwoorde producten en maakt met liefde haar eigen taarten.

Grut & Groot
Raadhuisstraat 62, Heemstede
www.grutengroot.nl

La Familiaga

Restaurant La Famiglia

In Italië zijn ze dol op bambini (kinderen). Uit eten gaan met je kinderen is daar heel normaal, zo ook bij Restaurant La Famiglia in Nederland. De familie achter La Famiglia wil haar gasten het Italië-gevoel laten ervaren. Ongedwongen gastvrijheid met een heerlijke ambiance voor jong en oud. Naast een speciaal kindermenu kun je hier ook kleine porties pizza’s en pasta’s bestellen en is er een speciale kinderkamer waar de kinderen zich heerlijk zelf kunnen vermaken. Ook kun je hier speciale kinderfeestjes organiseren met bijvoorbeeld een workshops pizza maken.

Restaurant La Famiglia
Oude Delft 111b, Delft
www.italiaans-restaurant-lafamiglia.nl

22high

Wereldrestaurant 22High

In Amersfoort staat wereldrestaurant 22High. Onder het motto van ‘proef de wereld’ kun je hier uitgebreid de verschillende werelddelen proeven. Van verse sushi, pizza’s en pasta’s, voor je neus bereide teppanyaki, wok, tot een verscheidenheid aan warme en koude gerechten. Kinderen kunnen hier eten waar zij zelf zin in hebben. Als nagerecht zijn er huisgemaakte desserts, vers fruit, poffertjes of iets lekkers uit een van de chocoladefonteinen. 22High hanteert een all-you-can-eat concept waarbij al het eten en drinken (exclusief alcohol) in de prijs inbegrepen is. Terwijl je als ouder uitgebreid verder kunt eten, kunnen de kinderen zich binnen in de speelkamer of buiten op het terras (600 m2!) op het grote speeltoestel vermaken.

Wereldrestaurant 22High
De Nieuwe Poort 22, Amersfoort
www.22high.com


Lees ook:

Gerelateerd

  • De toekomst van werk zoeken

  • Missoni komt met kinderlijn

  • Unwomen TV bij Shorts

  • In de spotlight: familierechtadvocaat en mediator Sarah Köller