Venetië, Como of Rimini: welk kleurtype ben jij?

Aan de hand van zeven kleurtypes zorgt kleurstyliste Ninette Moorman van Ladozzina voor wat meer kleur in het leven van mensen. Aan de hand van de kleur van je ogen en haar en je type huid geeft ze tips over welke kleuren het beste bij jou passen, met als doel dat je zelfverzekerder in je schoenen gaat staan. “Het gaat erom dat als je ergens binnenkomt de aandacht uitgaat naar je gezicht.”

Als we ons kleden, gaat het er niet alleen om wat we aantrekken, maar ook om welke kleur we kiezen. Ninette geeft advies aan met name mensen van rond de dertig en boven de vijftig, die op zoek zijn naar hun kleur.” Veel mensen twijfelen wat hen het beste staat en komen er met winkelen niet uit. Door een kleurenpalet raken ze geïnspireerd om kleuren te dragen die bij hun uiterlijke kenmerken passen. Ik zie mensen er enorm van opbloeien.”

Ze heeft zeven types ontwikkeld. Deze heeft ze vernoemd naar haar favoriete plekken in Italië, van Toscane tot aan Sicilië. Welk type je bent, heeft te maken met je kleur ogen, kleur haar en type huid. Je huidtype is onder te verdelen in warm en koel. Een warm type huid heeft een gele ondertoon, vaker sproetjes, wordt snel bruin en kan dus goed tegen de zon. Mensen die een koel type huid hebben, hebben een roze ondertoon, meestal geen sproetjes, kunnen minder goed tegen de zon en krijgen vrij snel rode wangen. “Veel mensen herkennen vaak de kleuren die ik adviseer, omdat ze die al dragen en het meestal ook de kleuren zijn waar ze zich prettig bij voelen.”

Privéfoto

Welke types zijn er volgens Ninette?

Type Capri: blond haar, blauwe heldere ogen en een warm type huid.
Omschrijving Capri: Capri staat voor vrolijk! Zon, zee, lucht, blauw, blond, goud en rode lippen.
Bijpassende kleuren: licht, fris en helder van toon. Denk aan warme tinten met een gele ondertoon, zoals zand, zalm en rood.

Type Venetië: rood haar, blauwe of bruine ogen.
Omschrijving Venetië: Venetië staat voor betoverend! Ondergaande zon, uniek, goud, rood en fonkelende sterren.
Bijpassende kleuren: warm, helder en fris van toon. Denk aan felle, stralende en intense kleuren, zoals paars, oranje en rood.

Type Como: donkerblond tot donkerbruin haar, zacht blauwe ogen en een koel type huid.
Omschrijving Como: Como is verfijnd! Bougainvillea’s, bosvruchten ijs, antraciet, cool, blauw en rimpelend water.
Bijpassende kleuren: midden tot donkere kleuren, gedempt met een zachte uitstraling en een koele ondertoon, zoals antraciet, patrol, donker rood en aubergine.

Type Rimini: donkerblond tot donkerbruin haar, blauwe heldere ogen, warme en koele type huid.
Omschrijving Rimini: Rimini is bruisend! Zon, heldere zee, kobalt, fel gestreepte parasols en rode lippen.
Bijpassende kleuren: een mix van midden tot donkere kleuren en felle, heldere, intense kleuren met een warme ondertoon, zoals navy, kobalt en off-white.

Type Toscane
: midden- of donkerbruin haar, bruine of groene ogen, warme type huid, en ook een donkere huid.
Omschrijving Toscane: Toscane is stralend! Zon, groene heuvels, sproetjes, goud, chocolade ijs, rode klap rozen.
Bijpassende kleuren: midden tot donker, warm van uitstraling met een gele ondertoon, zoals bordeaux, donker blauw, paars, steen rood en okergeel.

Type Sicilië: donker bruin en zwart haar, bruine ogen, koel type huid, en ook een donkere huid.
Omschrijving Sicilië: Sicilië is krachtig! Zon, zee, vuur, rotsen, zwart, Italiaans suikergoed en gestreepte truitjes.
Bijpassende kleuren: een mix van donkere kleuren en felle intense kleuren, waarbij de contrasten groot zijn, zoals zwart en wit.

Type Sardinië: blond haar, blauwe ogen en koele huid.
Omschrijving Sardinië: Sardinië is zoet! Azuurblauwe zee, surf waves, blond, roze flamingo’s, zilver en sorbet ijs.
Bijpassende kleuren: licht tot midden van kleur, vergrijsde en gepoederde tinten met een koele ondertoon, zoals licht en midden grijs, pastel roze en roze rood.

“Zodra je weet welk type je bent en welke kleuren bij je passen, kan je tijdens het winkelen hele rekken overslaan, omdat je weet wat je zoekt.” Maakt het winkelen een stuk eenvoudiger!

Gerelateerd

  • Trucjes tegen aften

  • Meer vrouwen mee op handelsmissies

  • In de spotlight: Larissa van Meerten

  • In de spotlight: Lily Tjon van Hashtag by Lily