Twee vrouwen en een kinderwens: hoe dan?

Het is voorjaar 2016 als Femke en Galith elkaar ontmoeten tijdens een reis door Jordanië. Het klikt enorm, onder de sterrenhemel van Wadi Rum wordt er honderduit gekletst en ondertussen probeert Femke foto’s te maken van de prachtige sterrenhemel. In Petra lopen ze vele kilometers in de hitte en wordt er af en toe een lenskapje vergeten van de camera te halen, tijdens de vele gesprekken.

Foto’s maken en ontspannen, dat was eigenlijk het idee van deze reis, nog niet wetende dat ze elkaar zouden ontmoeten. Duidelijk is dat er een klik is, zelfs de kinderwens is al besproken en Femke heeft al aangegeven toch wel te willen blijven tennissen. Een paar dagen na thuiskomst is duidelijk dat de klik tussen Femke en Galith niet bij de vakantie zal blijven, want ook in Nederland zoeken ze elkaar steeds vaker op.

Wens in vervulling laten gaan

Inmiddels zijn er enkele jaren verstreken, zijn Femke en Galith getrouwd en hebben een dochter waar zij en de grootouders ontzettend trots op zijn. Dat is natuurlijk niet zo van de ene op de andere dag gebeurd. Galith heeft jaren geleden al van een goede vriend het fijne aanbod gehad dat hij, mocht het zo ver zijn dat zij haar kinderwens concreet wil en kan maken, wil helpen om deze wens in vervulling te laten gaan. Er volgen goede gesprekken met zijn drieën, er worden concrete afspraken gemaakt (immers blijft hij slechts donor en goede vriend, Galith en Femke zijn de ouders) en vastgelegd bij de notaris.

Ondertussen verkoopt Femke haar huis en trekt bij Galith in, al vinden ze gelukkig al snel een prachtig huis. Tja, een huis in een wijk waar vooral gezinnen wonen en enorm veel ruimte is, dus nu hopen ze helemaal dat het allemaal wel gaat lukken. Ondertussen zijn ze een aantal keer bij de kliniek geweest waar het moet gaan gebeuren. Helaas gaat het niet zo snel als gehoopt, Galith moet voor ze mogen starten met de IUI-behandeling eerst op een streng dieet. Na een aantal maanden is het eindelijk zo ver, ze mogen starten met de IUI-behandeling.

IUI staat voor intra-uteriene inseminatie. De goede zaadcellen worden uit het sperma gefilterd en alleen deze zaadcellen worden ingebracht door de arts. Ondanks de cijfers, waardoor de artsen verwachten dat het wel een flink aantal pogingen zal duren, is Galith al bij de tweede poging zwanger.

Hormonen gaan alle kanten op

Femke en Galith hebben het al snel door. Op de dag dat zij in het huwelijk treden, merkt Galith dat ze ontzettend pijnlijke borsten heeft, ze hebben maar een paar uur om te slapen omdat ze die nacht al op huwelijksreis gaan, maar ze kan de slaap niet vatten. Ook op huwelijksreis gaan er meerdere signalen de zwangere kant op, haar hormonen gaan, volgens Femke, alle kanten op. Samen genieten zij van een heerlijke huwelijksreis. Thuis snelt Femke naar de winkel voor een test, zodat Galith eindelijk na haar werk kan testen of het echt zo is. Met de foto van de eerste echo worden de grootouders op de hoogte gebracht, wat zijn ze blij verrast. Inmiddels is Sarai al een jaar. Wat zijn ze trots op hun wondertje.

Trotse moeders, stapelgek op hun mooie, slimme meisje. Trots op het feit dat zij haar moeder mogen zijn. Trots op hun dochtertje. Fantastisch haar te zien opgroeien, de trotse oma’s en opa’s genieten mee. Wat hopen zij veel mooie avonturen met elkaar te beleven en haar veel van de wereld te kunnen laten zien. Bewonderen.

Gerelateerd

  • Do it yourself: bed van kussen voor kinderen

  • Wie droegen als eerste schoenen met hakken?

  • Brandbare rivier in Australië

  • Voormalig staatssecretaris Gunay Uslu neemt waardevolle lessen mee