Trends die een comeback hebben gemaakt

Modetrends keren altijd terug. Tien jaar later kan iets dat ‘uit de mode is’ ineens weer een comeback maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Stan Smiths die iedereen draagt of de fringe tassen? Deze modetrends zijn weer terug van weggeweest:

A-lijn jurken

Twiggy was de it-girl van de jaren zestig en stond bekend om de a-lijn jurkjes die ze droeg. Steeds vaker zie je deze jurken weer in de rekken hangen, omdat ze flatterend zijn voor vrijwel elk figuur.

Flared jeans

Wie had nou gedacht dat de broek met wijduitlopende pijpen á la Saturday Night Fever uit de jaren zeventig weer terug zouden komen? Je kunt ze krijgen in verschillende matrialen.

flared jeans

Schoudervulling

In de winkels vind je vaak colberts en jasjes met schoudervulling. In de jaren tachtig kwam schoudervulling op de markt zodat vrouwen konden laten zien dat ze net zoveel power op de werkvloer hadden als mannen.

Dr Martens

De kistjes van Dr Martens met haar kenmerkende gele stiksels waren geliefd in de jaren negentig. Momenteel hebben ze een comeback gemaakt en zijn ze verkrijgbaar in allerlei soorten kleuren en modellen.

Dr Martens


Lees ook:

Gerelateerd

  • Meest memorabele vrouwen in de geschiedenis

  • In de spotlight: Lily Tjon van Hashtag by Lily

  • In de spotlight: transgendervrouw Daniëlle Steenbrink

  • Must-have accessoires voor 2017/2018