Tips! Bescherm je lichaam tegen kou

De winter is nu echt voelbaar; als we de auto pakken, moeten we het ijs van de ruiten krabben en onze huid wordt droger en droger. Gelukkig zijn er een aantal fijne producten die je de winter door helpen.

Gezicht

Bescherm je gezicht met een gezichtscrème dat past bij jouw huidtype. Een droge huid heeft bijvoorbeeld een volle crème nodig en een gevoelige huid een crème die op natuurlijke basis is gemaakt. Zorg ervoor dat de crème een hoge concentratie lipiden bevat. Dit zijn vaak, volle, vettige crèmes die veel vocht bevatten. Hierdoor krijg je een beschermlaagje op je huid. Vermijd hydraterende crèmes, deze zorgen ervoor dat je huid bevriest.

Lippen

In de winter hebben veel mensen last van gebarsten lippen . Bescherm ze met een vette zalf zoals die van Vaseline of Dr Paw Paw. Pas op dat je niet te vaak smeert, want dit zorgt er voor dat je lippen extra uitdrogen. Je lippen kunnen gewend raken aan het stofje dat in Vaseline zit.

Handen en voeten

Winterhanden en wintertenen zijn veel voorkomend. De huid is dan rood/paars en opgezwollen. Daarnaast voelt het pijnlijk aan, tintelt het en de plekken jeuken. De pijn wordt erger als je van buiten naar binnenloopt. Om dit te voorkomen is het goed om je handen en voeten in te smeren met een vette crème en dikke handschoenen en sokken te dragen.

Lichaam

Scrub twee keer per week je lichaam. Scrubben zorgt ervoor dat de dode huidcellen verdwijnen. Verzorg je lichaam daarna wel goed met een voedende bodylotion of olie. Anders voelt je huid schilferig en droog aan.


Lees ook:

Gerelateerd

  • In de spotlight: personal finance blogger Renee Lamboo

  • Checklist voor als je met de auto op wintersport gaat

  • Kortingen bij webshops maken de zomer nog leuker

  • Opvliegers in de Sneeuw: wervelwind van hilarische en herkenbare scènes