Tips! Bescherm je lichaam tegen de zon

Blote benen, uren in de zon liggen en de dag spenderen op het strand; de zomer is één groot feest. Naast dat je jezelf goed moet insmeren met zonnebrandcrème zijn er ook andere factoren waar je rekening mee moet houden als de zon schijnt.

Acne

Een beetje zon op je gezicht kan wonderen doen voor je gemoedsrust en hoe je jezelf voelt. Helaas brengt het ook nadelen met zich mee. Als je acne hebt kan het verminderen als je in de zon zit, maar in de meeste gevallen komt het twee keer zo erg terug. Het beste kun je de zon vermijden, maar een goede zonnebrandcrème met speciale uv-filter is ook een slimme optie.

Allergieën

Tijdens de lente hebben veel mensen last van hooikoorts. Dit verergert wanneer het heeft geregend. Door de regen barsten de stuifmeeldeeltjes van de pollen en verspreidt het in de lucht.

Lage bloeddruk

Voel jij je ook zo ontspannen als het lekker weer is? Dit kan komen doordat je bloeddruk een stuk lager is tijdens het warme weer. Je bloeddruk daalt in de zomermaanden door een verandering in de atmosferische druk. Het is daarom belangrijk dat je genoeg slaapt krijgt en cafeïnehoudende dranken vervangt door water.

Lippen

Ook je lippen kunnen verbranden door de zon. Verzorg daarom je lippen goed met een balsem die een SPF bevat.

Droge huid

Veel mensen maken de fout om niet te gaan douchen nadat ze in het zwembad of in de zee zijn geweest. Doe dit wel, want zout en chloor drogen je huid uit.


Lees ook:

Gerelateerd

  • 10 misvattingen over seks

  • In de spotlight: Catharine van Everdingen van Botanical Beauty

  • HIDDEN: Vrouwelijke streetwear shoppen in Amsterdam

  • Hermien Miltenburg