“Thuisbezorgmaaltijden bevatten te veel bacteriën”

Sommige thuisbezorgmaaltijden bevatten te veel bacteriën. Een zorgelijke constatering, gezien het feit dat voornamelijk ouderen, die vaak een lage weerstand hebben en daardoor vatbaar zijn voor ziektes, deze maaltijden eten.

Nutrilab deed in opdracht van omroep MAX een steekproef onder bedrijven die thuisbezorgmaaltijden aanbieden. Het laboratorium onderzocht een gewone Hollandse en een vegetarische maaltijd van aanbieders Apetito, Foodconnect, Lekker Thuis, Vers aan Tafel, Maaltijdservice en Vers Voor Thuis. Van Foodconnect werden ook diepvriesmaaltijden onder de loep genomen. De onderzoekers keken zowel naar voedingswaarden als veiligheid. Omdat voor thuisbezorgmaaltijden geen wettelijke norm voor hygiëne bestaat, hanteerden de onderzoekers de hygiënenorm voor de horeca.

De onderzoekers troffen bij vier van de veertien onderzochte maaltijden te veel, mogelijk ziekmakende, bacteriën aan. Verder bleken de vegetarische maaltijden minder eiwitten te bevatten dan de aanbevolen hoeveelheid en zat in één maaltijd meer dan de aanbevolen hoeveel zout die per dag is toegestaan. Tot slot zat in slechts een op de zeven maaltijden de door het Voedingscentrum aanbevolen hoeveelheid groente van 150 gram.

Bron: Nu.nl

Gerelateerd

  • Girls in Film bezoekt bekendste filmlocaties in New York (deel 2)

  • In de spotlight: Vivian Acquah van Stichting Know Better Do Better

  • Ellen Tacoma

  • Zo lang kun je een geopende fles wijn bewaren