Het leven van modekoningin Anna Wintour

Anna Wintour is de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue. Ze is te herkennen aan haar strakke bob, de zonnebril op haar neus en een mond die zelden op standje glimlachen staat. Wie is deze opmerkelijke vrouw eigenlijk?

Anna Wintour is van Britse afkomst en geboren in 1949. Als sinds de middelbare school had Wintour een eigen stijl. Zo verzet ze zich tegen de geldende dresscodes op haar school, laat ze haar haren al op veertienjarige in een bob knippen en date ze met oudere mannen uit de journalistieke wereld. Op haar vijftiende had ze een relatie met een zakenman van 25 jaar. Haar inspiratie haalde ze uit bladen als Seventeen, die ze toegestuurd kreeg van haar Amerikaanse oma.

Jonge designers

Sinds 1988 is ze de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue. Daarvoor was ze hoofdredactrice bij de Britse Vogue. Sindsdien is ze een van de belangrijkste personen in de modewereld door haar oog voor modetrends en haar steun aan jonge ontwerpers. Met de Council of Fashion Designers of America/Vogue Fund begeleidt ze onbekende, maar getalenteerde ontwerpers. Daarentegen is ze dan wel weer enorm veeleisend en afstandelijk. Haar werknemers ontslaat ze zo nu en dan zonder pardon. Haar bijnaam luidt dan ook ‘Nuclear Wintour’.

Uithaal

In 2006 werd het boek The Devil Wears Prada, geschreven door Lauren Weisberger, verfilmd. Het verhaal is gebaseerd op Wintour en Vogue. Voordat Weisberger het boek schreef, werkte ze zelf als assistente voor Wintour. Het boek is een flinke uithaal naar de hoofdredactrice. In 2009 kwam de documentaire The September Issue uit waarin Wintour de hoofdrol speelt. Veel fans hoopte de menselijke kant van Wintour te zien, maar ook in de documentaire is ze ietwat kil en afstandelijk.


Lees ook:

Gerelateerd

  • Het is vandaag Wereldmenstruatiedag!

  • Fotoserie: eerste vrouwelijke persfotograaf

  • Tips om je eigen T-shirt te ontwerpen

  • “Men weet nog heel veel niet over het vrouwenlichaam”