TheNextWomen Pitch Award: vind via platform Nimbles moeiteloos een tutor

De komende weken belichten we een aantal inspirerende vrouwen die genomineerd zijn voor TheNextWomen Pitch Award. Deze week is de eer aan Danique Wiltink. Met haar online platform Nimbles, dat komende week live gaat in Amsterdam en Rotterdam, kunnen ouders op basis van recensies een geschikte tutor vinden voor hun kind. “Er zijn al talloze bijles- en huiswerkbegeleiding-instituten, maar niemand weet wie echt goed is.”

Wiltink begon vijf jaar geleden met het goedlopende huiswerkbegeleiding en bijlesinstituut Didactique. Omdat er een wachtlijst van maar liefst 1,5 jaar was, vroegen ouders haar regelmatig of ze een andere geschikte bijlesdocent kon aanraden. Een antwoord moest ze hen schuldig blijven. Toen een moeder tijdens haar vakantie in Brazilië weer om advies vroeg, borrelde het idee voor het online platform op. Wiltink: “Ik vroeg mezelf af waarom er niet een soort Airbnb (een online platform voor het verhuren en boeken van privé-accommodaties, red.) was voor tutoren; een platform waar ouders op basis van een profiel en recensies een geschikte tutor, bijlesdocent of remedial teacher voor hun kind kunnen vinden. Het idee voor Nimbles was geboren.”

Ouders van kinderen die op de basis- en middelbare school zitten, vinden via Nimbles dus bijlesdocenten die kunnen helpen bij allerlei schoolvakken van hun kind. Maar ook op andere gebieden kunnen de scholieren ondersteuning krijgen. Wiltink: “Ouders kunnen niet alleen voor bijles voor wiskunde of voor het voorbereiden op de Citotoets bij ons terecht, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook iemand vinden die programmeren aan hun kind kan leren.”

Danique Wiltink Fotocredit Oof Verschuren
Wiltink | Fotocredit: Oof Verschuren

Begeleiding voor iedere portemonnee

Wiltink zet met Nimbles de markt van onderwijsbegeleiding volledig op zijn kop: “Bijles en huiswerkbegeleiding is over het algemeen peperduur. Op ons platform mogen mentoren zelf hun uurtarief bepalen. Zo kan het zijn dat een vwo’er die in de zesde klas zit acht euro per uur vraagt, terwijl ouders voor een remdial teacher vijftig euro moeten aftikken. Op deze manier kunnen alle ouders, ongeacht wat ze te besteden hebben, bij ons terecht. Ik stop dan ook met mijn andere bedrijf Didactique, omdat ouders een begeleider goedkoper kunnen boeken via het platform. Hoe Nimbles eraan verdient? Wij houden zes tot dertien procent van het uurtarief van de tutor in, afhankelijk van het aantal gewerkte uren via het platform.”

 

2016-03-10-080315_56e1dabfb4ab1
Platform Nimbles

Het platform gaat na een succesvolle pilot volgende week live in Amsterdam en Rotterdam, maar andere grote steden zullen snel volgen. Wiltink: “We willen in de toekomst ook over de grens gaan en educatie aan gaan bieden aan mbo’ers, hbo’ers, wo’ers en volwassenen, eigenlijk dus aan iedereen.”

https://www.youtube.com/watch?v=ZaJXrMlP4ws

Wiltink won al eerder de TedxAmsterdamWomen Startup Awards en strijdt momenteel samen met tien andere getalenteerde vrouwen voor TheNextWomen Pitch Award. De meeste innovatieve startups pitchen tijdens TheNextWomen Innovation Summit op 23 mei hun bedrijf voor een jury van deskundigen, investeerders, pers en adviseurs. De winnares wint onder meer een converteerbare lening uit TheNextWomen CrowdFund en mentoring vanuit de TheNextWomen Top100.

Lees ook:

Gerelateerd

  • Valentijnscollectie Hunkemöller geïnspireerd door Fifty Shades Darker

  • Missoni komt met kinderlijn

  • Zara bedenkt oplossing voor lange rijen

  • In de spotlight: jurist Isa Kriens van De Kleine Activist