The Next Women brengt vrouwen naar de top

The Next Women is een indrukwekkende community voor vrouwelijke ondernemers, vooral bedoeld om ambitieuze vrouwen te helpen met hun onderneming. Simone Brummelhuis, oprichtster van The Next Women, geeft hen inspiratie, kennis, contacten en, als de onderneemsters een goed verhaal hebben, ook nog geld.

Klein imperium

Simone Brummelhuis is een powerdame. Ze is het levende voorbeeld hoe je als vrouw met doorzettingsvermogen en skills niet alleen een paar keer van carrière kunt switchen, maar ook succesvolle zaken kunt opzetten in een door mannen gedomineerde markt. Na haar rechtenstudie en master-opleiding in Amerika werd ze jurist bij een groot advocatenkantoor, vervolgens uitgever, daarna mede-eigenaar van restaurantplatform Iens om na een paar jaar weer te switchen en in 2009 een van de grootste professionele vrouwen-community’s op te richten: The Next Women. Inmiddels leidt zij via The Next Women in binnen- en buitenland een klein imperium dat duizenden vrouwen helpt om hun zakelijke idee om te zetten in een goed lopende onderneming en deze in de vaart der volkeren op te stuwen. De organisatie werkt met formats die ambitieuze vrouwelijke ondernemers ondersteunt met hun start-up. Het uiteindelijke doel: hun onderneming te laten groeien tot een miljoenenbedrijf.

Simone
Simone Brummelhuis en Mark Rutte

Hoger doel

Brummelhuis: “Wij hebben een programma dat je als vrouw stap voor stap meeneemt naar dat hogere doel. Wat wil je als ondernemende vrouw hebben als je een bedrijf begint? Contacten, kennis en kapitaal. Nou die drie zaken geven we aan duizenden vrouwen die lid zijn van ons netwerk. Stel, je hebt een goed idee voor een onderneming maar je loopt een beetje vast. Dan is het fijn om je idee voor te leggen in een omgeving waar andere vrouwelijke ondernemers zijn. Je wilt kunnen sparren. Ook leggen we het idee voor aan experts die je kunnen adviseren. De volgende stap is dat het idee wordt voorgelegd aan investeerders. In al die fases van de groei van je bedrijf helpen we je in onze community.”

Inspire Conference     The Next Women Innovation Summit
Inspire Conference The Next Women Innovation Summit

Pitchwedstrijd

Naast maandelijkse bijeenkomsten met workshops en pitches waar je als vrouw dus alles leert over financiering, marketing en presentatie, vindt er ook een jaarlijkse Next Women Innovation Summit plaats waarbij meer dan duizend vrouwelijke ondernemers, maar ook investeerders, sprekers en zakelijke zwaargewichten samenkomen voor workshops, lezingen en een pitchwedstrijd, de Next Women Pitch Competiton waarbij meer dan 150 vrouwelijke start-ups een pitch geven voor een zaal vol investeerders en experts. Uiteindelijk blijft er één vrouwelijke ondernemer over die een prijs wint, maar voor alle starters is het een leerzaam event.

Koningin van mannennetwerk

Brummelhuis: “Er bestaan duizenden vrouwelijke ondernemers die niet vooruitkomen in de zakelijke mannenomgeving omdat die netwerken toch nog gesloten zijn. Ook bestaan er nog steeds vooroordelen over vrouwen bij veel investeerders. Daarom zijn we ook The Next Women100 begonnen. Dat is een lijst van de honderd meest invloedrijke en succesvolle Nederlandse vrouwelijke ondernemers. Die koppelen we aan elkaar en aan honderd andere vrouwelijke zakentoppers waardoor meer actieve vrouwen elkaar leren kennen, ook vrouwen die in allerlei directies en besturen zitten. Wij moeten als vrouwen ons eigen netwerk creëren en vergroten in plaats van de koningin te zijn van een mannennetwerk.”

Simone2

Valkuilen

“Bedrijven met een vrouwelijke oprichter groeien minder hard dan die met een mannelijke founder,” vertelt Brummelhuis. “De reden is dus vaak dat kleine netwerk van vrouwen, maar er bestaan ook andere valkuilen. Vrouwen hebben, in tegenstelling tot mannen, de neiging tot overdreven perfectionisme. We leren ze: soms zijn de dingen niet precies zoals je ze zou willen hebben, maar moet je gewoon door. Een andere valkuil is dat vrouwen een onderneming beginnen in een industrie die moeilijk groot kan worden. Maar de grootste bottleneck is het vinden van een goed team als je begint. Waar haal je de juiste mensen vandaan om je bedrijf mee op te zetten als je nog nauwelijks salarissen kunt betalen. Vrouwen hebben dan de neiging om alles maar zelf te gaan doen. Maar je hebt echt een team nodig. Ook daar adviseren en helpen we mee.”


Lees ook:

Gerelateerd

  • Vrouwen, mannen en seksualiteit. Hoe stereotypen sekseverschillen in stand houden

  • Marije van der Made Dit gebeurt er als YouTube YouTuber

    In de spotlight: YouTuber Marije van der Made (kanaal Dit gebeurt er als)

  • In de spotlight: coach voor kinderen, ouders en gezinnen Sofie Frankenhuis

  • Korte film Elena (2018) toont pijnlijke realiteit van Colombiaanse burgeroorlog