Taboe op seksualiteit in Kameroen

Veel vrouwen in Kameroen worden door familie gedwongen om hun borsten plat te strijken met hete voorwerpen of hun borsten plat te drukken met een drukband. Dit zorgt er voor dat ze minder aantrekkelijk zijn voor mannen en dat is volgens de families precies de bedoeling.

Wanneer een vrouw aandacht van mannen krijgt, dan stapt ze eerder in het huwelijksbootje. En wanneer een vrouw trouwt, dan maakt ze haar school niet af, zo luidt de theorie van familieleden die vrouwen dwingen hun borsten plat te strijken.

Hete stenen en keukengerei
De Franse fotograaf Gildas Paré maakte onlangs een fotoserie van deze gemutileerde vrouwen. Ook heeft hij de voorwerpen weten vast te leggen, waar de vrouwen hun borsten plat mee maken. Zo worden er bijvoorbeeld verhitte stenen of keukengerei gebruikt om de de borsten te slaan, te strijken en te bedrukken.

Sommige meisjes zijn pas 9 jaar oud als ze hiertoe gedwongen worden. De pijn blijft voor altijd. Emotioneel en lichamelijk zijn de vrouwen aangetast. Vaak is het aanraken van de borsten op latere leeftijd nog steeds te pijnlijk, waardoor bijvoorbeeld seks of aankleden zware opgaven zijn.

Bekijk onze fotoserie door op de foto bovenaan het artikel te klikken, of bekijk de video van Paré hieronder:

Gerelateerd

  • Emma Watson over gelijkheid van de seksen

  • yoni

    In de spotlight: Mariah Mansvelt Beck van Yoni tampons en maandverband van biologisch katoen

  • Awareness: zo houd je je borsten gezond

  • Dit zijn de meest modieuze Pokémon