In de spotlight: Yes You Can Woman Lucinda Douglas

Ze noemt alle vrouwen die ze coacht haar zussen en ziet het als haar missie om vrouwen naar de top van hun kunnen te brengen. Empowerment speaker Lucinda Douglas weet als geen ander hoe het is om tegenslagen te hebben, maar ze ziet zichzelf nooit als slachtoffer. “Ongeacht wat je meemaakt, je hebt altijd een keuze.”

Op haar 22ste kwam Lucinda naar Nederland, na een jaar bij haar zus in Frankrijk te hebben gewoond. “Ik wist niet eens waar Nederland lag, maar mijn geld was op en ik wilde werken. Ik vind het hier geweldig. Je kunt in dit land alles bereiken en worden wat je wilt.” Lucinda is geboren en getogen in Zuid-Afrika, waar ze als jongste van zes dochters een vreselijke en gewelddadige jeugd heeft gehad. “Ik heb mijn zussen niet kunnen helpen, maar ik heb ontdekt dat ik wel andere vrouwen kan helpen.”

Zowel van haar jeugd als van de zelfmoord van haar eerste man, met wie ze een slecht huwelijk had, heeft ze veel geleerd. “Veel mensen zien zichzelf als slachtoffer, ik niet. Ik kijk naar wat ik wel kan en wat er wel is; ik kan verschil maken. Het gaat erom hoe je met jezelf omgaat en hoe je jezelf ziet. De zelfmoord van mijn eerste man was een intense periode, maar ook een groot cadeau. Ik dacht dat hij mij zou gaan redden, maar zo werkt het niet in het leven.”

“Ik zie mezelf als cheerleader van vrouwen”

Lucinda coacht vrouwen, heeft programma’s voor high potentials, is empowerment speaker en noemt zichzelf de Yes You Can Woman, wat tevens de titel is van haar binnenkort te verschijnen boek. “Ik coach onderneemsters om succesvol te zijn als persoon. Pas dan kan je succesvol zijn als ondernemer. Ik zie mezelf als cheerleader van vrouwen. We kunnen vaak zoveel meer dan we denken. Het maakt niet uit wat je wilt bereiken, het is binnen handbereik. De vraag is: hoe graag wil je het?”

 width=
Lucinda Douglas

In haar biografische boek deelt Lucinda hoe haar leven in Zuid-Afrika was en wat haar levenslessen zijn. “Een van mijn lessen is dat we als mensen geen rechten hebben, maar alleen de plicht om iets te maken van ons leven. Dat heb ik ook gedaan, vanuit het niets. Het gaat om de commitment naar jezelf toe om jouw eigen top van je kunnen te bereiken. Als jij je plek niet inneemt, is dat zonde.”

Wat wil Lucinda mensen meegeven? “Dat jij hier niet toevallig op aarde bent, maar dat je iets te doen hebt van betekenis. Iedereen heeft iets geleerd in het leven waar je een ander verder mee kunt helpen. Het maakt niet uit wat, maar het is wel belangrijk. Maak de keuze om geen slachtoffer te zijn van je omstandigheden, dan ontstaan de mooiste dingen. Ga zijn wie je moet zijn.”

Gerelateerd

  • De perfecte pony voor jouw vorm gezicht

  • Dit zijn de duurste tassen ter wereld

  • Zo bepaal je het geslacht van je kindje

  • Man filmt moeder met Alzheimer