In de spotlight: Myrna Huijing van Studio Pets

Wat allemaal begon met een paar schattige dieren in een huiskamer, is uitgegroeid tot een wereldwijde, succesvolle business. Studio Pets, op poten gezet door ondernemer en fotografe Myrna Huijing, fotografeert soorten lieve diertjes vormgeven op onder andere tasjes, kleding en huishoudelijke accessoires. “Eigenlijk zijn mijn werkdagen nooit ‘normaal’. Gelukkig maar!”

Het idee achter Studio Pets is volgens de creatieve Myrna per toeval ontstaan. “Toen ik voor mezelf begon als freelance mode- en reclamefotograaf en art director, deed ik voor mijn plezier een aantal photoshoots met huisdieren. Daar had ik een kaartenlijn van laten maken. Op het moment dat de kaarten in de winkels te koop werden aangeboden, werd Studio Pets direct een full time business. Mijn bedrijf is organisch gegroeid zonder enige hulp van bijvoorbeeld banken, iets waar ik overigens best heel trots op ben.”

Bambi in de studio

Altijd heeft Myrna het ontzettend leuk gevonden om haar ideëen tot werkelijkheid te brengen. Nu ze de combinatie met het echte internationale zakenleven ervaart, is ze nog veel enthousiaster. “Je eigen producten over de hele wereld terug zien; om dat te bereiken ben ik voornamelijk bezig met klanten bezoeken, op beurzen staan, het bedenken van nieuwe strategieën en nadenken over het gebruik van nieuwe technologieën. Het leuke is dat dat met Studio Pets ook heel goed lukt, want bijna iedereen is gek op dieren. Tot nu toe is mijn favoriete diertje die ik mocht fotograferen een tam hertje. Ben ik nog steeds verliefd op! Ik ben wel van mening dat wilde dieren in de natuur horen en niet in dierentuinen of dolfinaria, laat staan in fotostudio’s. Bij Studio Pets fotografeer ik dan ook alleen huisdieren en tamme boerderijdieren.” Creatief bezig zijn is iets wat Myrna al levenslang gepassioneerd doet. “De unieke combinatie van dieren, fotografie en mijn persoonlijke design zorgt ervoor dat mijn foto’s veel meer aanspreken dan de foto’s van andere dierenfotografen. Daarnaast heeft Studio Pets als enige dierenfotografiebedrijf video’s, 3D en apps toegevoegd en zijn we hierdoor de concurrentie ver voorbij gestreefd.”

studio-pets-franse-bull

Warner en Disney

Door de diversiteit van werkzaamheden die Myrna verricht voor Studio Pets, zijn haar dagen, met al die lieve diertjes om haar heen, nooit saai of vervelend. “Eigenlijk hebben wij geen ‘normale’ dagen, gelukkig maar! Op de werkdagen dat we een photoshoot hebben, zit niemand meer achter zijn bureau. Er wordt alleen nog maar geknuffeld voordat we gaan fotograferen. De andere dagen zijn een mix van ontwerpen, mailbox bijhouden, beurzen voorbereiden, mijn team aansturen en reizen.” Studio Pets concurreert nu met grote namen als Disney en Warner. Dat kan ontzettend gaaf, maar ook erg zwaar zijn. “We vissen allemaal in dezelfde vijver. Dat is soms lastig, want met mij erbij is mijn team maar vier koppen groot. Ga dat maar eens vergelijken met al die multinationals. Maar, hoe leuk is het dat we ons tussen deze merken gewoon staande houden! Naast het verschaffen van licenties voor Studio Pets, wil ik in de toekomst ook nog meer trendy, eigengemaakte producten op de markt brengen. Met dat laatste zijn we onlangs van start gegaan en dat hopen we in aankomend voorjaar in de retail te lanceren.”

Neem hier een kijkje in Studio Pets:

Gerelateerd

  • In de spotlight: beeldend kunstenaar Laura Meddens

  • Deze winkels doen aan Black Friday

  • Geschiedenis geschreven bij Emmy’s

  • Online lifestyle magazine Amayzine lanceert printmagazine