Boek Het energieke vrouwen voedingskompas: een vitaal 2017 zonder goede voornemens

Veel vrouwen hebben prachtige dromen, maar niet de energie om ze uit te laten komen. Een observatie van food- en Lifestyle coach en schrijfster van het boek Het energieke vrouwen voedingskompas Marjolein Dubbers (58). “De mythe dat na ons veertigste alles naar beneden gaat, is onzin. Ik ben ervan overtuigd dat we onszelf zelfs op ons zestigste nog opnieuw kunnen uitvinden!”

Ze is zelf het levende bewijs. In haar recent verschenen boek legt Marjolein uit hoe onze hormonen werken en dat we hier geen slachtoffer van hoeven te zijn. Aan de hand van een zevenstappenplan gaat de lezer zelf aan de slag, met als doel gelukkiger en opgewekter te zijn, met minder stress en vooral véél energie. Marjolein begeleidt al jaren vrouwen naar een hoger energieniveau met behulp van de juiste voeding en bewustwording over onze hormoonhuishouding.

Marjolein weet als geen ander hoe het is om volledig opgebrand te zijn. Toen ze 52 was, kreeg ze zelf een burn-out en kwam ze thuis huilend op de bank te zitten. Ze kon niets meer. Haar arts vertelde haar dat ze goed moest uitrusten, zeker op haar leeftijd, en dat het tijd zou kosten voordat ze weer op de been zou zijn. “Ik dacht: er moet iets anders zijn om er bovenop te komen. Ik ben gaan googelen en kwam al snel uit bij hormonen en hoe die uit balans kunnen zijn. Ook kwam ik erachter dat voeding een grote impact heeft op onze hormonen. Ik ben toen stap voor stap anders gaan eten”. Superfoods, veel groentes, onbewerkt eten, zaden en pitten en vooral ook meer vetten. En ze is gestopt met het tellen van calorieën.

Binnen acht maanden was Marjolein weer op de been en hoe! Ze voelde zich energieker dan ooit. Mensen complimenteerden haar dat ze er zo goed uitzag en haar eigen droom werd duidelijk. “Ik wilde mijn verhaal delen met andere vrouwen, want ik ken zoveel vrouwen, die niet weten waar ze moeten beginnen”. Op haar 53e is ze haar eigen bedrijf ‘De Energieke Vrouwen Academie’ gestart, waarbij ze online vrouwen ondersteunt om zelf weer verantwoordelijkheid te nemen over hun vitaliteit.

Minder eten en meer bewegen is een mythe

Veel vrouwen richten zich op afvallen, Marjolein niet. “Ik richt me op vitaal en krachtig zijn, niet per definitie op slank. We leven met veel stress en willen te veel ballen in de lucht houden. Daarbij zijn we vaak te perfectionistisch. In de overgang betalen we daar de rekening voor. Voeding heeft een grote invloed op onze darmen, en onze darmen hebben weer invloed op onze emoties. Ik vraag me dus ook af of we depressieve hersenen of darmen hebben”. Wat kan ze ons adviseren?

“Wees mild en lief voor jezelf. Stop met goede voornemens, die werken niet. Het is veel verstandiger om stapje voor stapje andere keuzes te maken. We hebben allemaal andere dingen nodig en we mogen veel meer naar ons lichaam luisteren. Eet zoveel mogelijk onbewerkt voedsel, wees niet bang voor gezonde vetten, eet wat minder vlees en vijf ons groentes per dag. Koemelk is voor kalfjes, en dus niet geschikt voor ons en onze darmen houden niet van gluten”.

Ook behoefte aan meer energie? Doe mee aan onze winactie. Wij verloten via onze Facebookpagina het nieuwste boek van Marjolein.

Gerelateerd

  • Onderzoek naar kansen tijdelijk designmuseum

  • Simone Delorme: “Wij kunnen een lichtend voorbeeld zijn voor de volgende generaties”

  • “A moment of silence”

  • SoPr

    Trends 2015