In de spotlight: Anna de Lanoy Meijer en Nina Poot

Anna de Lanoy Meijer en Nina Poot ken je misschien beter als Anna + Nina. De twee vrouwen runnen een succesvol sieradenlabel dat onlangs een derde atelier heeft geopend in Amsterdam. ‘’Onze droom voor de toekomst? Dat we het niet al te serieus gaan nemen’’.

De twee vriendinnen begonnen in 2012 met een agentschap voor sieraden waarbij ze uit alle uithoeken van de wereld sieradenmerken en ook hun eigen label ANNA+NINA vertegenwoordigden. Tegenwoordig hebben Anna en Nina alleen nog hun eigen sieraden- en interieurmerk. De twee vullen elkaar goed aan; Nina heeft veel kennis van mode en Anna van PR. Nina vertelt: ‘’Het samenwerken gaat zo goed dat het bijna vreemd is. We hadden ons beiden schrap gezet om een keer een behoorlijk meningsverschil te hebben, want elke relatie heeft wel eens ‘slecht weer’. Maar het is tot nu toe nooit voorgekomen’’.

img_1545

Ontwerpproces

Creativiteit, authenticiteit en eigenheid staan bij Anna en Nina hoog in het vandaal. ‘’We proberen steeds te veranderen en te vernieuwen, een standaard product zal je bij ons merk niet snel vinden’’. Bij het ontwerpproces komt dan ook een hoop kijken: ‘’Overleg, inspiratie opdoen door middel van tijdschriften en Pinterest, in fabrieken staan en stoffen voelen, stenen of parels uitzoeken voor de sieraden, tekenen, overleggen met onze co-creative; het gaat over veel lagen voordat het af is!’’.

_mg_6230

_mg_6107

Impulsief

Anna + Nina heeft momenteel een webshop en drie conceptstores in Amsterdam. In de nieuwste winkel aan de Reguliersgracht kun je zelfs een eigen ontwerp laten maken door een in-house goudsmid. ‘’Met de opening van deze speciale sieradenwinkel is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Met onze eigen goudsmid halen we een eeuwenoude ambacht in huis met liefde voor detail. Hoewel we natuurlijk trots zijn op de collectie die we zelf hebben samengesteld voor deze winkel, zijn we ook enorm benieuwd naar de ontwerpen van onze klanten.” In de toekomst hopen Anna + Nina dat ze ondanks het groeien en de risico’s ook dezelfde mate aan lol zullen hebben. ‘’We hopen dat we het niet al te serieus gaan nemen en de speelsheid behouden die we nu hebben om af en toe compleet impulsief te kunnen zijn’’.

_mg_6210

Gerelateerd

  • Kate Middleton’s eerste fotoshoot voor de Britse Vogue

  • Missoni komt met kinderlijn

  • Voormalig staatssecretaris Gunay Uslu neemt waardevolle lessen mee

  • Beste koffie van Nederland drink je in Groningen