Deze slimme wekker zet een kopje koffie

Is het eerste wat je doet als je opstaat een kopje koffie zetten? Dan is de wekker The Barisieur vermoedelijk iets voor jou. De slimme klok zorgt ervoor dat er een bakkie troost of een kopje thee voor je klaarstaat als je ontwaakt.

The Barisieur is een multifunctionele wekker: het apparaat zorgt ervoor dat je je niet verslaapt en zet voordat je opstaat een kopje koffie of thee.

Om de wekker te gebruiken, stel je de avond van te voren in hoe laat je gewekt wilt worden. Net voordat ’s ochtends het alarm afgaat, verwarmt een inductieplaat het water dat je er de avond van te voren hebt in gedaan. Vervolgens stroomt het water de filter in en druppelt je drankje in een kopje. Dan is het alleen nog maar een kwestie van de warme drank opdrinken.

Thee, koffiebonen en suiker kun je bewaren in een lade in het apparaat. Daarnaast kun je melk gekoeld bewaren in een speciaal daarvoor ontworpen flesje.

Volgens de maker van het snufje, de Britse designer Josh Renouf, stimuleert de wekker om, voordat je onder de wol kruipt, een vaste routine in te stellen. Als je iedere avond even in de weer bent met de de multifunctionele wekker, zullen je lichaam en geest dat signaleren als het moment dat het tijd is om te ontspannen. Met als gevolg dat de kans er dik in zit dat je goed slaapt.

The Barisieur is nog niet op de markt gebracht, maar je kunt de wekker wel vast kopen op de crowdfundingwebsite Indiegogo. Je betaalt afgerond 300 dollar, omgerekend 268 euro, voor de wekker. De eerst levering is gepland in september 2017.

Gerelateerd

  • Alles wat je moet weten over zonnebrand

  • In de spotlight: Ellen Gaedtgens Founder en managing director Chuck Studios

  • Ishu: De paparazzi-vrije sjaal van Saif Siddiqu

  • Dit was modelegende Diana Vreeland in een notendop