Review: lavera Moisture & Care

Vegans opgelet! De nieuwe organische haarproductenlijn Moisture & Care van lavera bevat een shampoo en conditioner met amandelmelk en avocado. Perfect voor droog haar en een gevoelige hoofdhuid. Wij vertellen hierbij onze ervaring met dit product.

Over Lavera

laverana GmbH & Co.KG produceert al meer dan 25 jaar natuurlijke cosmetica. Waar mogelijk maakt laverana gebruik van plantaardige ingrediënten van gecontroleerde biologische teelt. Deze ingrediënten, inmiddels meer dan 300, worden net als de producten en verpakkingen onderworpen aan strenge kwaliteitseisen. De productie wordt zorgvuldig uitgevoerd op het hoogste technische niveau, waarbij gebruik wordt gemaakt van groene stroom. De producten bevatten geen chemische conserveringsmiddelen, parfum of aroma. Overigens is het bij lavera vanzelfsprekend om met respect voor mens, dier en natuur om te gaan. Vanaf het begin is lavera tegen dierproeven geweest en garandeert de huidvriendelijkheid en werkzaamheid van haar producten enkel middels testen op vrijwillige proefpersonen. – lavera

lavera_2

Over het product

lavera Moisture & Care Shampoo belooft een intensieve hydratatie en een verzachtende werking te bieden. De bijzonder milde formulering met biologische amandelmelk en biologische aloë vera reinigt natuurlijk en hydrateert je haar zonder irritatie van de hoofdhuid of uitdrogen van de haarpunten. De shampoo werkt verzorgend voor vochtarm en droog haar en is geschikt voor een gevoelige hoofdhuid. Zelf heb ik last van een gevoelige hoofdhuid, maar tijdens het gebruik van de shampoo en conditioner heb ik geen last gehad van jeuk of irritatie. Dit punt maakt het product zeker waar. Op het moment dat ik de shampoo in mijn haar aanbracht, voelde het een beetje stug aan. In combinatie met de conditioner voelde mijn haar echter zacht en zaten er bijna geen klitten meer in. De conditioner beloofde dan ook dat het haar niet alleen zichtbaar gladder wordt, maar het ook gemakkelijker te kammen is.

lavera_3

Al met al ben ik tevreden over de Moisture & Care lijn van lavera. De shampoo had van mij meer volume mogen geven, maar het maakte haar belangrijkste punten zeker waar. Een aanrader voor mensen met een gevoelige hoofdhuid of als je tegen het gebruik van dierenproeven bent.

Gerelateerd

  • Gelijk is Anders

  • “Vooral vrouwen sturen vrouwonvriendelijke tweets”

  • De toekomst van werk zoeken

  • Vrouwen in Saoedie-Arabië krijgen stemrecht