Recycle Sint: geef speelgoed een tweede leven

Over ongeveer anderhalve maand is het weer zover: sinterklaasavond. Het moment dat de meeste kinderen overspoeld worden met nieuw speelgoed. Ze zijn daar meestal ontzettend blij mee, maar ze raken er in veel gevallen wel na een tijdje op uitgekeken. Om deze spullen een tweede leven te geven, roept Elif Algu van Recycle Sint ouders op om een ruilbeurs te organiseren.

Algu, moeder van twee kinderen, streeft een duurzaam sinterklaasfeest na. Ze bedacht daarom een aantal jaar geleden het concept Recycle Sint, een speelgoedruilbeurs. Hierbij kunnen ouders speelgoed dat hun kind links laat liggen, inwisselen voor nieuwe spullen.

Hoe Recycle Sint in zijn werk gaat? Ouders kunnen speelgoed dat nog in goede staat is, inwisselen voor een waardebon. Deze kunnen ze vervolgens weer inruilen voor nieuw speelgoed.

Omdat het ene speelgoed het andere niet is, worden deze in drie categorieën verdeeld. Ouders kunnen hierdoor ook een groot cadeau omruilen voor een aantal kleine presentjes en andersom.

Als je zelf een ruilbeurs wilt organiseren, kun je op de Facebookpagina van Recycle Sint kijken voor de precieze spelregels.

Gerelateerd

  • Onderzoek: De beste kinderopvangcentra zetten kinderen in de modder

  • Met deze tips bescherm jij je lippen in de winter

  • Binnenkort kun je shoppen via Pinterest

  • Actrice Halina Reijn: “Ik heb mijn kinderloosheid goed kunnen verwerken”