De perfecte zonnebril voor jouw vorm gezicht

De komende dagen kunnen we blijven rekenen op zomerse dagen. Dat betekent zonnebrand opsmeren, luchtige kleding aan, en een zonnebril op je neus zetten; maar met welk model steel je eigenlijk de show?

Rond

Is jouw gezicht even lang als breed en heeft het geen hoeken? Dan heb je een rond hoofd. Voor jou zijn monturen die breder zijn dan je gezicht een goede keuze. Daarnaast zorgen donkere zonnebrillen met hoekige vormen ervoor dat je gezicht smaller en langer lijkt.

Ovaal

Mensen met hoge jukbeenderen en een smal toelopende kin hebben een ovaal gezicht. Zij hebben geluk, want ze kunnen bijna alle monturen goed hebben. Vooral brillen met een uitgesproken design op de pootjes, die zorgen voor een optisch groter hoofd, en een breed montuur zijn aan te raden.

Vierkant

Je hebt een vierkant gezicht als je voorhoofd ongeveer even breed is als je kaaklijn. Kies om je hoofd optisch smaller te laten lijken voor een rond of ovaalvormig model. Zo is een montuur in de vorm van kattenogen een goede keuze.

Langwerpig

Als je gezicht langer dan breed is, heb je een langwerpig gezicht. Om je gezicht optisch breder te maken, kun je een zonnebril met een groot en breed montuur kiezen. Een voorbeeld hiervan is een zonnebril met grote, ronde glazen.

Hartvormig

Bij mensen met een hartvormig gezicht, ook wel een omgekeerde driehoek, zijn de junkbeenderen en het voorhoofd breed en de kin en mond smal. Als dit de vorm van je gezicht is, staan brillen die het bovenste gedeelte van je gezicht smaller doen lijken, goed. Zo zijn een lichtgekleurde bril die aan de onderkant breder is dan aan de bovenkant, zoals een cat-eye zonnebril, en een pilotenbril goede opties als je de show wilt stelen.

Diamantvormig

Een smal voorhoofd, een brede kaaklijn en een smalle kin, dat zijn kenmerken van een diamantvormig gezicht. De beste keus voor mensen met deze gezichtvorm is een zonnebril die aan de bovenkant recht is en glazen heeft met een ronde onderkant, zoals de al eerder genoemde cat-eye bril en pilotenbril. Hierdoor lijkt je voorhoofd hierdoor optisch wijder.

Lees ook:

Gerelateerd

  • Wendeline Sassen

  • LINJA shoes gaat op internationale tour

  • In gesprek met Olcay Gulsen over OrangeTheWorld: ‘Er is niets privé aan huiselijk geweld.’

  • Woede om opmerking Indiase premier